Agrarisch weidevogelbeheer werkt - hoe nu verder? (deel 3)

Het wijd verspreidde zwart-wit beeld dat agrarisch natuurbeheer niet werkt en reservaatbeheer wel, klopt niet. Dat toonden Wouter van der Weijden en Adriaan Guldemond in twee eerdere artikelen aan, althans niet in Noord-Holland. De 'zware' vorm van agrarisch natuurbeheer doet het daar zeker niet slechter dan het reservaatbeheer. In dit artikel: hoe verklaren ze dat? En wat bevelen ze aan?

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Ook al doen die het minder het doel is stand van weidevogel op pijl tehouden of tekrijgen als door weidevogel beheer meer kuikens groot worden dan op goedgrasland is dat toch goede aanvulling op het instand tehouden van weidevogels
johannamaria
@bio boer doel word in ons gebied aangepast. eerst worden we afgerekend op aantal nesten, en is dat de reden dat boeren/koeien weg moeten of aan moeten passen.
vervolgens passen ze het doel aan naar staat van weidevogel gebied (bv voldoende plas dras, laat maaien) . dus ook al zouden alle vogels verdwijnen. het gebied is theoretisch goed, dus blijft altijd goed.

en dit word dan gedaan zodat voorkomen word dat de boer afgerekend word op aantal vogels ook al doet hij zijn best op goed beheer.
maar het voorkomt dus ook dat provincies (in dit geval project NNN) op hun beleid word afgerekend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's van der weijden , natuurbeheer , Agrarisch en weidevogelbeheer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0