Boer in het Nieuws: ‘Ik schrok me rot. Wij? Piekbelaster?’



Quote:
Helma Breunissen en haar man Evert Blaauwendraat hebben een melkveebedrijf in het Utrechtse dorp Renswoude. Hun bedrijf is aangemerkt als piekbelaster, net als dat van heel veel collega’s in de Gelderse Vallei. ‘Dat doet wat met je’, merkt Helma. Ze schreef de emoties van zich af in een column die op Facebook al 75.000 keer werd bekeken. De tip van een collega om de tekst als ingezonden brief aan te bieden aan een landelijke krant had succes. Het dagblad Trouw plaatste haar column afgelopen maandag prominent als opinieartikel.

Deel dit topic

Reacties

+3
hans1980
Komt door aanpassing Aerius kijkt naar grote natuurgebied x uitstoot bedrijf .
Veluwe is groot natuurgebied x klein aantal mol van bedrijf in voorbeeld op 10km afstand maakt dat er een kaalslag komt in Gelderland.

Aerius is makkelijk te sturen door overheid
Jannus
@hans1980 iedere vermelding in het nieuws geeft haar weerslag op d boeren,laat alle noX uitstoters er eens op los en dan weet je meer en beter.
We zijn onszelf in de spotlight s aan het zetten
+3
BertK
Duidelijk voorbeeld van hoe onzinnig het hele systeem is. 100 koeien op 10 km en dan piekbelaster......
matt
@BertK ontspannennederland.nl/static/…

De volgorde van de integrale aanpak van diverse grote opgaven met als hefboom de stikstofaanpak. Op de korte termijn worden piekbelasters (1) en de sleutelgebieden met de zwarte ellipsen (2, Gelderse Vallei en 3, Groene Hart) aangepakt, met als hoofddoel de bijdrage aan de stikstof- depositie te reduceren, in combinatie met het aanpakken van andere opgaven. Op de lange termijn worden de sleutelgebieden met de witte ellipsen aangepakt op de plekken waar de stikstofproblematiek als hefboom kan worden gebruikt voor het halen van andere doelen.
Weidezicht
@matt oei, die laatste zin.
jhackert1986
€?’Dat we nu het stempel piekbelaster hebben gekregen, voelt als persoonlijk onrecht. Het is gewoon willekeur! En dat je daar zelf achter moet komen, vind ik al helemaal schandalig.’’

‘’We boeren hier op tien kilometer afstand van de Veluwe en hebben een heel gemiddeld bedrijf met 100 melkkoeien. We hadden er echt geen rekening mee gehouden dat uitgerekend wij piekbelaster zouden zijn.’’

De aan de opkoopregeling aangepaste versie van Aerius is dusdanig aangepast dat op de gewenste plekken de veehouders opgeruimd worden.
Let op: overheid heeft geen haast
Denkt tientallen jaren vooruit
Het gebied Veluwe en een flinke zone eromheen hebben ze andere plannen mee.
Bauebauebaue!!
Jannus
@jhackert1986 mkz ruimingen in slowmotion
+1
MBMB
Ik keek laatst naar een goede historische film, echt gebeurd. In die film wordt door een selecte groep machtshebbers, met abstracte woorden en met verwerpelijke uitgangspunten, een pad uitgestippeld voor een bepaalde groep, met vreselijke gevolgen. Je kijkt naar die film en ziet hoe het gaat: een beperkte groep met veel macht, heeft het voorzien op een bepaalde groep en stippelt een bepaalde weg uit. Zo zie ik de ministers van dit kabinet met een groep ambtenaren bij elkaar zitten. Geobsedeerd door een 'groter' doel gebruiken zij het wapen stikstof om het doel te bereiken. Met mooie woorden, beleefd pratend, goed gekleed, maar volkomen los van de werkelijkheid en met een agenda die niet alleen voor ons maar voor ons hele land ingrijpende en misschien niet meer terug te draaien gevolgen heeft. Dit gebeurt ons nu. NU.
jhackert1986
@MBMB Vd Oever sprak historische woorden in de Brabantse Staten
Vdejong
jhackert1986
@MBMB Daar zijn heel veel films over gemaakt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijf , facebook , man en piekbelaster geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0