Muurtjes metselen van koeienstront, volgens de Amsterdamse Emile dè toekomst

Bouwen met koeienpoep. Volgens de Amsterdamse ondernemer Emile Smeenk is het de toekomst. "Het is belangrijk dat er geen nare geurtjes aan de stenen blijven hangen. De koeiendrek is nodig om de geperste lemen stenen waterbestendig te maken".

Bouwen met leem was vroeger, ook in Europa, de gewoonste zaak van de wereld. Het werd met name toegepast in de zogeheten 'vakwerkhuizen', waarbij de leem tussen houten balken werd gesmeerd. Het is een beproefde bouwmethode die uiteindelijk verdrongen is door traditionele baksteen, die beter bestand is tegen het Nederlandse klimaat. Echter, in derdewereldlanden is leem gebleven als goedkoop bouwmateriaal.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's persen , milieu , europa , vroeger , klimaat , toekomst , goedkoop , bouwmaterialen , zoektocht , nederland , koemest en leem geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0