Twee miljard kilo meer melkimport door krimp vee

De Nederlandse zuivel zal, als de stikstofplannen doorgaan, in 2030 zo'n 2 miljard kilo meer melk gaan importeren uit België en Duitsland. Dit is nodig om h...

Deel dit topic

Reacties

Ted6
?? rauwe melk importeren, hier verwerken, en dan weer exporteren ? En dat is dan CO2 neutraal en zo ?
Braboboer
@Ted6

Ze rijden vanuit Brabant ook naar Heereveen met rauwe melk.

Dan kun je ook wel een stukje Duitsland in.

Doet RFC overigens al.
Noorderling
@Ted6
Draait om euros. Kopen wanneer het rendeert kan nog wel eens interessanter zijn dan alles maar produceren ten koste van alles.

Geen ramp is de grootste ramp hoor ik uit akkerbouw. Schaarste is zo gek nog niet.
Jannus
@Ted6 nee,dat is planet proof
Putjeschepperr
@Ted6 halen ook melk uit Frankrijk weg rfc
Ted6
"een stukje Duitsland in"........dit zijn wel ongeveer 62.500 RMO's met melk
duitser
@Ted6 de meeste melk in Duitsland wordt geproduceert langs de grens
Erik1979.
@duitser hoe lang nog??? Komt ook steeds meer weerstand tegen de melkveehouderij kreis Kleve en boeken stoppen er veel. Paar grote jongens daar maar die kunnen ook niet alles overnemen, en daar hebben ze te hoge grondprijzen. Niedersachsen komt het Nederland verhaal. Als de Grüne te lang aan de macht blijven loopt het daar ook leeg. Rheinland Pfalz is gigantisch gekrompen en krimpt verder.
Van-Epscheuten
Gaat de melk deze kant op, of de verwerker naar de producent toe? Dat lijkt me een slimmere strategie.
Erik1979.
@Van-Epscheuten melk verwerken in Nederland op atoom energie en produceren in Duitsland met Nederlandsgras. Mest door de vergister met subsidie uit Duitsland. En de dikke fractie voor veel geld naar het oosten. Gras wel in Nederland opslaan en iedere dag naar Duitsland brengen omdat de opslag in Duitsland niet te betalen is en in Nederland alles mag met opslag. Bedrijfjes van 599 koeien want dan hoef je geen rekening te houden met stikstof. Mooi allemaal op de grens met Nederland aan de Duitse kant.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , belgië , zuivel , vee en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0