Illustratie van: BEboer

Is er een kwaliteit verschil tussen agrarische mbo scholen? (Aeres en Terra)

Goedenavond allemaal.
Ik wil een mbo opleiding doen en ik zit te prakkiseren tussen Aeres en Terra.
Kwa afstand zijn ze voor mij beide even ver en ze bieden beide dezelfde opleidingen.
Bij Aeres ben ik al op gesprek geweest maar ik vond het gesprek eigenlijk teveel naar een verkoop praatje lijken waar ik eigenlijk niet zoveel mee kan.
Wat eigenlijk ook niet zo vreemd is gezien scholen natuurlijk zoveel mogelijk leerlingen proberen binnen te hengelen.
Ik denk dat niet ik hier een antwoord op krijg maar ik probeer het toch:
Ik zou graag willen weten of er een kwaliteit verschil is van lesgeven tussen deze 2 scholen.
En met kwaliteit bedoel ik de hoeveelheid motivatie een school heeft om hun leerlingen te laten slagen of dat het hun geen drol uit maakt als ze de centen maar krijgen.
Ik heb al beetje zitten googlen maar verder dan scholenopdekaart.nl kwam ik niet. En die website vergelijkt alleen vmbo scholen dus daar kan ik weinig mee.
Misschien zijn er hier leden die ervaring hebben met beide scholen en iets zinnigs erover kunnen zeggen?

Deel dit topic

Reacties

+2
vdvegt
.
Twentsch Land
Kern van waarheid ... vorig jaar nog een cursus gedaan, leraar was tijdens examen niet te beroerd gecamoufleerd te helpen want hij werdt beoordeeld op aantal geslaagden 😉

@vdvegt
grös
@vdvegt
Alle MBO lijkt wel zo, heb int. handel gedaan, zelfde verhaal. Enigste waar je wat leerde was op stage.
pieta
@grös Ik heb hbo gedaan en de enigste plek waar ik niets geleerd heb was stage. 😁 Wel gezellig die stages maar meer in de categorie wat doe ik hier. Stage gelopen bij een geitenboer, koeienboer en proefboerderij van Wageningen. Daar heb ik een voerproef gedaan met van die fistelkoeien.
bio boer
Heb op Aeres gezetten emmeloord heb dat eigelijk wel fijne school gevonden alleen wel 10 jaar geleden dus kan nu heel anders zijn 😅 aoc leeuwarden had toen der tijd slechte naam
+3
weurding
Het verschil moet je zelf maken...😇😆
+2
MaxxuM4ever
Gek idee wellicht maar bel de hogere agrarische scholen in Leeuwarden en Dronten op en vraag waar ze de meeste en beste leerlingen vandaan krijgen die doorstromen vanuit het mbo.
reinder-mf
@MaxxuM4ever dan moet je eerst al beginnen bij de hogescholen. Heb zelf in Leeuwarden gestudeerd maar als je het over een bar slechte opleiding hebt…… Zou niemand aanraden om daar een Tuin- en akkerbouw studie te gaan doen
+1
hoest
@reinder-mf de dier en veehouderij van het vHall was ook bagger. 4 jaar dezelfde mentor gehad daar, half jaar na afstuderen kwam ik hem tegen op een landbouwbeurs, had geen idee wie ik was🤦
+3
MaxxuM4ever
@reinder-mf het is ook net wat je wat je er zelf van maakt denk ik qua stages, werkstukken en lesstof tot je nemen. Inderdaad van de verhalen is Leeuwarden wat makkelijker dan Dronten en als je wilt dat alle verhalen niet thuis belanden ga je als noorderling naar Den Bosch. Toch zijn er hier in de polder genoeg agrarische ondernemers die Leeuwarden gedaan hebben en nu een top bedrijf hebben. Je bouwt er als het goed is ook een heel netwerk waar je later veel aan kunt hebben.
+1
Braboboer
@MaxxuM4ever

Helemaal mee eens, een goede opleiding is belangrijk maar of je nu in Leeuwarden, Dronten of Den Bosch gezeten hebt heeft 0 invloed op je uiteindelijke succes als ondernemer of je carrière.

Je moet er zelf het beste van maken.
+2
reinder-mf
@MaxxuM4ever snap volledig wat je bedoelt hoor. Het niveau in Leeuwarden is veel lager. Daar heb ik lesstof uit de jaren 70 gehad. Dronten zijn veel kundigere leraren die je echt wat bij kunt brengen
+1
bio boer
@reinder-mf waarom niet dronten kijk je ook even in de polder hoe het daar gaat
+2
Fast Eddy
Ik denk dat het per vestiging verschillend is. Terra Groningen kwam een dikke 20 jaar geleden slechter uit de bus dan Terra Emmen. Daarom ben ik toen naar Emmen gegaan. Het team van leraren maakt of breekt de school.

Het idee van @MaxxuM4ever vind ik helemaal zo gek nog niet.
hoest
Stagiaires gehad van aeres Leeuwarden en Terra uit Meppel ik zou Terra adviseren, die begeleiding is veel beter. Aeres Emmeloord schijnt wel beter te zijn dan Leeuwarden maar zelf geen ervaring mee
+1
jannie2001
Ik heb op terra mbo in Groningen gezeten. Als je je tijd wil vergooien moet je daarheen gaan. Ik deed loonwerk niv 4 en duurde 3 jaar. De hele opleiding had ook in een half jaar gekunt. Als je wat wil leren moet je daar niet heen gaan. Wil je met zo min mogelijk doen je papiertje halen zonder inhoud moet je daar zeker heen gaan.
frank post
Wat ik mee liet wegen in de beslissing is het aantal studenten, hoe meer studenten hoe beter een school het georganiseerd krijgt en hoe groter de kans is op kwalitatief goed onderwijs.
+1
GJKlaassen
Ik ben overgestapt binnen Terra van de ene naar de andere vestiging.
Een wereld van verschil en daardoor wel een goede aansluiting op HBO gehad.
Maar dat is ook al bijna 20 jaar geleden 😐.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vreemd , school , verkoop , scholen , ervaring en website geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
2.733