Steeno ploeg van BEboer

Steeno ploeg

BEboer
Foto van een Steeno ploeg, met een klein beetje pijn in het hart onze ploeg verkocht vandaag. Na 22jaar dienst 3x ermee te hebben vastgezeten mag hij bij een hobbyboer zijn leven verder zetten. De ploeg is in 99 ingeruild op een melkkoeltank van 2500l hij is hetzelfde jaar toegekomen als de agroplus. Toen we in 2015 met de mc cormick beginnen ploegen zijn vonden we het ploeg beeld nt super. Dit kwam door de 650 banden vooral. Met de valtra ploegde het laatste jaar iets beter maar risters zijn flinterdun geworden en toppen moeten vernieuwd worden. Toen kwam deze winter een oud stageboer en een vriend van men vader langs en zei hij dat hij ook een steeno 3 schaar had groter model met vario eb dat hij die evt voor een vriendenprijs wou overlaten. Na paar maanden twijfelen om alles in loonwerk te laten doen toch maar die 3 schaar gekocht en de oude weggedaan. Hopend dat alles met de "nieuwe" meeslaat 👍🤞

Reacties

+2
marceldeutz
Meestal is het zo als er 2 ruilen moet er 1 huilen. Erg toepasselijk hier toch!!!!!!!!!!!!
Ruben-dxdeutz
Geen 4 schaar of ploeg met vorenpakker overwogen? 3 schaar vario zie je ook niet vaak.
BEboer
@Ruben-dxdeutz ik overweeg veel maar denk dat onze 2 tractors te licht zijn om met een 4 schaar continu te rijden. Onze vorige ploeg stond op 40cm de persoon wie we hem kochten zei dat hij het mooiste ploegt op 50 dus dan hebben we al bijna capaciteit van een kleinere4 schaar. Op termijn vrees ik toch dat we alsmaar meer loonwerk zullen moeten laten doen dus dan zou het zonde zijn om nu veel geld in materiaal te steken om er over 2j amper mee te rijden...
Ruben-dxdeutz
Als je die toekomstplannen hebt is dit inderdaad een mooie tussenoplossing ja. Ploegen is eigenlijk maar 5 dagen per jaar maar kruipt toch iedere keer veel tijd in net als het met alles druk is en dan staat die ploeg weer een heel jaar stil.
BEboer
@Ruben-dxdeutz ik doe het wel graag hoor maar zoals je zegt dure investering voor 360dagen binnen te staan. Nuja laatste jaren eigenlijk ook alles zelf geploegd dus ben ik nu ook van plan. We zien wel vraag ik nu de loonwerker is het nt erg dan staat er geen dure machine van mij stil.

TractorFan kan jouw hulp goed gebruiken

Op TractorFan helpen gebruikers elkaar met het oplossen van technische vragen met betrekking tot Steeno. Ook staan er nu al 63 foto's van de Steeno ploeg. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Met jouw kennis en inzicht kunnen we ook deze site nét dat beetje beter maken. Help je mee? Maak dan ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
PUNTEN
7
WEERGAVES
846
MEER FOTO'S
MEER INFORMATIE