Koeienmest moet energie opleveren voor fabrieken in Hallum: college Noardeast wil mono-vergisters versneld toestaan

Mestvergisters bij boeren in Noardeast-Fryslân gaan wellicht energie leveren aan fabrieken in Hallum. Het college wil mono-vergisters met spoed mogelijk maken.

Deel dit topic

Reacties

+1
aapheuvel
Mono vergisting lost het mestprobleem voor de veehouders niet op.
akkerbouwers zitten volgens mij niet te wachten op al die uitvergiste mest. veel organische stof is al opgebruikt in deze mest. komt nog bij : we moeten toch van het gas af, fossiel of niet beide hebben uitstoot volgens mij.
Willem123
@aapheuvel MET dit rotzooi heb je geen bodemleven meer, geen wormen in de grond waar digistaat van vergisters is uitgereden ,dat zijn de ervaringen in Duitsland, maar dit komt niet in de MEDIA.
Willem123
@Willem123 Op dit moment staat een boerderij met een Vergister TEKOOP IN HALLUM
Grasbaal
@Willem123 alles komt vroeg of laat te koop.
+1
Willem123
@Grasbaal dit is helemaal niet zo leuk dat dit Familie bedrijf tekoop is.
de Tank
@Willem123 Weet jij de REDEN dan van de VERKOOP?
+1
kearl
@aapheuvel C opbouw is bij digistaat een stuk hoger dan bij drijfmest, ondanks de lagere gehalten aan organische stof. Daarbij is de N efficiëntie hoger en komt het sneller beschikbaar.
bio boer
@kearl ik zie ook liever onderbouwing dan geschreeuw mijn boeren verstand kan wel voorstelen dat vergiste mest minder voeding bevat voor bodenleven
Dat heeft drijfmest weer minder dan vestemest
En kunst mest heeft 0 voeding voor het leven in de bodem 🤷‍♂️

Heb wel de ervaring dat de werking van digistaat beter zichtbaar is aan het gras dan drijfmest heb 1 digistaat laten aanvoeren
Op lange duur kan je accu in de bodem wel minder worden je bemeste nog zelfde hoeveel heid

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's energie en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN