Uitzendbureau gaat exoskelet gebruiken voor ‘interim boeren’ om werk minder zwaar te maken

Goeie zaak, ideaal om fit en gezond met pensioen te kunnen gaan:

Twaalf medewerkers van uitzendbureau Abiant, die boeren vervangen als ze niet zelf hun bedrijf kunnen runnen, gaan beginnen met het gebruik van een exoskelet. Daarmee wordt het zware boerenwerk lichter en worden ze lichamelijk minder zwaar belast.

Het exoskelet is van nut bij alle handelingen waarbij je je armen recht voor je of boven schouderhoogte gebruikt en voorkomt daarbij piekbelasting. Daarmee werkt het exoskelet preventief tegen blessures. Volgens Abiant zijn de exoskeletten specifiek van nut bij activiteiten als melken, gebruik van de hogedrukspuit en laden van strobalen.

Naast inzet bij haar eigen uitzendkrachten gaat de coöperatie de exoskeletten ook met korting verkopen aan haar leden.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Exoskelet om werk minder zwaar te maken

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , pensioen , gezond , vervangen , , laden , boeren en exoskelet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
757