Illustratie van: stefanvw12

Onderzoeker vindt aanknopingspunten vaccin S. aureus

Een combinatie van genoom-, proteoom- en immunologische analyses zijn mogelijke aangrijpingspunten voor vaccins tegen Staphylococcus aureus (S. aureus). Dat stelt Elias Vera Murguia in zijn promotieonderzoek bij de Rijksuniversiteit Groningen.

Deel dit topic

Reacties

Jawis
Word dit gefinancierd door een diermedicijnfabrikant?
+3
Erik1979.
Vaccinaties is een mooi verdien model. Wordt miljarden mee verdient.
JohnDeere7serie
@Erik1979. Ik heb ook aanknopingspunten gevonden, als ze een paar miljoen storten voor mijn onderzoek kom ik allicht weer een stapje verder 😬
+2
Herbert
Quote:
Daarbij vormt dit een risico voor de volksgezondheid door de mogelijke transmissie van S. aureus van koeien naar de mens,

Wat een onzin. Vrijwel elke mens draagt deze bacterie al bij zich op de huid. En dan zal melk ineens een risico zijn.
+2
RBD49
Lees wat een topman van Boehringer Ingelheim ervan zegt in melkvee100plus.nl/management/…

"Er is nog steeds geen breed werkend vaccin tegen mastitis.”

Dat lijkt me de heilige graal voor farmaceuten!
“Dat is het zeker. Daar is ook heel veel onderzoeksgeld in verdwenen zonder echte resultaten op te leveren. De paar nu beschikbare vaccins zijn erg beperkt in hun werkingsspectrum. De wetenschap is dan wel veel verder dan 30 jaar geleden, ze heeft vooral geleerd dat ziekte iets heel gewoons is. Dat er veel moeilijker op in te spelen is dan wat ze gehoopt hadden. Dat preventie de basis is en blijft, alle vaccinaties en antibiotica ten spijt.”
boer.
Wat is hier de ervaring met het vaccin tegen uberis

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's groningen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN