Steeds meer boeren willen zelf zuivel verwerken

Welke smaaksamenstelling werkt het beste voor mijn product? Verkoop ik mijn yoghurt straks zonder of met vruchtjes? Wanneer slaan serumeiwitten neer door gevormd zuur? Bij de cursus zelfzuivelen komen alle aspecten van het zelf maken van zuivelproducten aan bod. Steeds meer agrarisch ondernemers weten deze cursus te vinden, merkt de aanbieder van de cursus.

Deel dit topic

Reacties

+2
weurding
Veel die het gedaan hebben zijn gestopt, niet in de laatste plaats om de controles
+6
casev2
@weurding het maken is 1 ding, maar het verkopen is een heel ander vak. Niet iedereen zit op een A locatie voor huisverkoop, en wanneer een ander het voor je moet gaan verkopen, is de marge gauw weg...
bio boer
@weurding die vallen wel mee vind ik je moet wel veel noteren alles is ook nieuw bij ons
altijdbeter
Controles is geen probleem.
Gewoon hygienisch werken.
Voor wie wil starten met de nu dalende melkprijzen liggen er best kansen.
Heb nog mooie apparatuur staan (gaat weg door koerswijziging bedrijf) voor vla/Yoghurt/karnemelk/boter en inpakmachine.
Geïnteresseerden kunnen een pb sturen
+9
pieta
@altijdbeter Wij van WC-eend adviseren WC-eend. 😁 Zelf er mee stoppen maar het is eigenlijk geweldig om te doen.
+2
Melkboer16
Dat men er tijd voor heeft?
Een baantje buiten de deur lijkt me simpeler, geen gezeur of controles en avonds echt vrij.
jan 10
Kaas maken moet je net als koeien melken grootschalig doen,massa is kassa,is niet voor iedereen weggelegd,durf,lef en doorzettingsvermogen heb je nodig.
+1
pieta
@jan 10 Jij denkt maar dat alles in massa moet. Wij hebben niet meer koeien dan zowat 20 jaar geleden. Prima inkomen mee te behalen.
Braboboer
@pieta

En wat is massa?

In de VS in de staat Texas heeft het gemiddelde bedrijf meer dan 1000 koeien, in Nederland zijn die op 1 hand te tellen.
pieta
@Braboboer Ik ben van mening dat niet enkel de massa het verschil maakt. De te maken winst per koe is ook een grote factor.
+1
bio boer
@jan 10 licht er aan wat je wil als je er echt exstra inkomsten van betekenis van hebben wil wel als wij met ons ijs 10 k exstra inkomsten halen vinden we dat prima de vriendin heeft er ook nog gewoone baan naast als docent
bio boer
@bio boer we verkopen veel door met ijswagen op pad tegaan ook lopen 100cc bakje voor de wederverkoop goed hebben al klanten die paar duizend afnemen per zomer dat zijn leuke instrooiers wel bewerkelijk
Schep ijs zit flinke marge per bol verkoop je het ijs voor ongeveer 18 euro per liter ijs dan heb je niet zo veel massa nodig verbruikt weinig melk dus blijft meer over om teverkopen aan de fabriek
+1
Albert Altena
@bio boer Maaaaar Als iedereen dat gaat doen?
Net als biologisch.
bio boer
@Albert Altena dat is met alles zo
bio boer
@Albert Altena dat is met alles zo

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkoop , zuivel , yoghurt , Agrarisch , zelf maken en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0