Provinciebestuurders slaan alarm over stikstof: 'We kunnen niet aan de slag'

De provincies zijn aan zet in het stikstofdossier. Dat zeiden premier Rutte en vicepremiers Kaag en Hoekstra vrijdagavond na het dagenlange crisisoverleg in het kabinet. Maar die provincies zeggen dat ze met handen en voeten gebonden zijn. "Zeggen dat wij aan de slag kunnen, dat klopt gewoon feitelijk niet."

Mirjam Sterk is gedeputeerde namens het CDA in Utrecht. Ze wil dolgraag aan de slag. "Maar de instrumenten om plannen te maken met boeren, hebben we niet." Piekbelasters? "We weten nog niet wie dat zijn." Boerderijen verplaatsen? "Nog geen regelingen voor." Innovaties? "Niet duidelijk of die stand houden bij de rechter." Dus 'versnellen', zoals premier Rutte beloofde, is volgens Sterk niet te doen.

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Raar is het toch dat Rutte iedere keer weer opnieuw zegt dat er keihard gewerkt wordt.....
+3
Jawis
@Jannus bijna niet te geloven, rutte blijft maar gewoon liegen....
Jannus
@Jawis Die dikke neus naar de mensen toe is men helemaal zat
Braboboer
En Greenpeace gaat naar de rechter wil er 2025 van maken 🤡🤡🤡
kaas
Het kabinet legt het probleem bij de prov op het bord maar wie is de baas in dit land volgens mij het kabinet en nu zegt rutte eigenlijk de prov zijn de baas die moeten met plannen komen en de kaders moeten toch van het kabinet komen zo word er mooi in een cirkel gewerkt en er gebeurt dus niks
hans1980
Versnellen gaat niet door

Puddingboer
@hans1980 Waarom moet innovaties nou precies om stand houden bij de rechter? Als bv zo'n Lely Sphere nou 60 of 65 % reductie realiseert dan is dat toch gewoon meer dan de beoogde 50% die Den Haag wil. wat maakt het dan uit hoeveel het dan precies is. heeft dit nou allemaal met die rechterlijke uitspraak met de MOB te maken oftewel als die KDW uit de wet gaat dan kan men gewoon daadwerkelijk wat gaan reduceren naar gelang iemand dat wil ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , boerderijen , slag , boeren en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0