Agrifirm ziet groeikansen voor rundvee in China

Coöperatie Agrifirm breidt zijn rundveeactiviteiten in China verder uit. Verbreding van het portfolio is volgens CEO Dick Hordijk nodig om het bedrijf weerbaar te maken tegen onvoorziene marktomstandigheden.

Deel dit topic

Reacties

sorry
Denk dat ze pakistan ook nog een keer aandoen
+1
Noorderling
En is dat in het belang van de leden?
Braboboer
@Noorderling

Ja de winst vloeit terug naar de leden

Toch weer 0,0001 cent per kg brok

Duurt nog wel effe de kost gaat voor de baat uit natuurlijk.
+2
George
Die zijn zich klaar aan het maken voor als NL bijna geen boeren meer heeft.
+1
apel
Die graven mee aan ons graf.
+3
producent
boerenbusiness.nl/melk/artikel/…

INTERVIEW DICK HORDIJK (AGRIFIRM)
'Nederlands vee wordt straks anders gevoerd'

citaat:
Zo'n item bij Arjan Lubach over de macht van de agrireuzen, beïnvloedt dat ook een bedrijf als Agrifirm qua sfeer en motivatie?
"Nou, wat ik heel mooi vond van de uitzending van Lubach is dat hij bedrijven eruit pikte die geld verdienen voor derden en niet de coöperaties. Dat is geen toeval. Hij ziet wel dat het geen zin heeft om een FrieslandCampina en Agrifirm te vergelijken met particuliere concurrenten. Wij zijn geen geldwolven, een coöperatie is van de boer, voor de boer. Een groot deel van de winst gaat echt terug naar de leden. Maar los daarvan, met respect voor onze concurrenten, ik vond de toon van de uitzending wel heel vervelend. Want wij begrijpen wel degelijk dat er een heel belangrijke transitie moet plaatsvinden in Nederland. En heel veel boeren zijn het daar mee eens, ook veel mensen die op BBB gestemd hebben. De discussie gaat over de wijze waarop we moeten veranderen."

1 reactie Abonnee
peter
Gisteren 19:34 uur
Dit hele stuk is nu precies waarom wij gelukkig weg zijn, en niet weer terugkomen bij deze club wijsneuzen. Maak je druk om de kwaliteit van je voer etc. en andere zaken, ipv denken dat je de wereld verbeterd!

Nooit van gevoerd maar anders......
Hij zou zo maar D66 kunnen stemmen.
Braboboer
@producent

De citaat van Hordijk over dat Lubach fragment denk ik dan het volgende:

Agrifirm is een cooperatie waarbij de winst terugvloeit naar de leden. In de praktijk is het voer praktisch overal rond hetzelfde prijsniveau. Of je je voer nu koopt bij ForFarmers, Agrifirm, De heus of de lokale particulier, de prijzen zitten geen spectaculaire verschillen in, uitgaande van eenzelfde soort brok.

Daarnaast is het ook niet zo dat Agrifirm de prijs maakt, want ze zijn zeker niet de goedkoopste. Ook qua innovaties/ nieuwe ontwikkelingen zie ik ze niet als marktleider.

Dus wat is hier nu dan de meerwaarde van de voercoöperatie? In plaats van goede voeroplossingen aanbieden tegen een scherpe prijs zetten ze een politieke pet op in het stikstofdebat, en hun rol/houding daarin staat mij niet aan.

In de zuivel zie ik dat anders, daar zitten de coöperaties gewoon beter dan de particulieren qua uitbetalingsprijs, DOC uitgezonderd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's china , agrifirm , coöperatie en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.027