Henk Vermeer is de man achter de opkomst van BBB - Op1

Henk Vermeer, campagneleider en ambtelijk secretaris van BBB, staat aan het hoofd van de twaalf formaties in de provincies.


Henk Vermeer is de man achter de opzienbarende opkomst van de BoerBurgerBeweging. Een week voor de verkiezing kreeg de campagneleider het gevoel dat ze de peilingen konden verslaan.

Bevestiging
Vele ogen waren op de opkomende partij gericht en een week voor de verkiezingen waren ze te gast bij Khalid & Sophie, Vandaag Inside en Shownieuws. Op de terugweg kwam voor Vermeer en Van der Plas de bevestiging dat ze wel eens heel groot zouden worden. “Onderweg naar Den Haag stopten we bij het tankstation. Voor de deur stonden drie Marokkaanse jongens, die zeiden: ‘Wij Marokkanen gaan allemaal op u stemmen!'” Het werd voor hen duidelijk dat er ook mensen uit de stad op ze zouden gaan stemmen.

Na de historische uitslag, namelijk een verkiezingsoverwinning in alle provincies, is de partij naar eigen zeggen klaar voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook als het kabinet snel zou vallen. “We hebben iedereen gevraagd de spandoeken niet te ver op te bergen.” De man achter het succes van BBB zou dan wel een rol willen spelen in de Tweede Kamer. “Ik zou wel op een verkiesbare plek op de lijst willen komen. Bij de eerste dertig of zo.”

Complete uitzending: npostart.nl/op1/20-03-2023/…

Deel dit topic

Reacties

robbies
Deze man kun je wel om een boodschap sturen
Grasbaal
Hij bleef rustig, liet zich niet omver lullen. En liet zich ook niet uitdagen tot extreme uitspraken..
klant
@Grasbaal super optreden bij op 1

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkiezingen , tweede kamer , man , den haag , vermeer , boerburgerbeweging , tankstation en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.232