Planning landbouwakkoord verandert vooralsnog niet na zege BBB

DEN HAAG (ANP) - De gesprekken over het landbouwakkoord gaan volgende week door volgens plan. Daar veranderen de verkiezingen en de ruime zege van de BoerBurgerBeweging (BBB) vooralsnog niets aan. Een woordvoerder van dat overleg zegt dat er "veel onduidelijkheden en onzekerheden" zijn, maar dat ze door blijven praten zolang alle partijen aan de onderhandelingstafel blijven zitten. Dat laatste is nog steeds het geval. Agractie dreigt er wel openlijk mee om weg te lopen van de onderhandelingen.
Het bericht Planning landbouwakkoord verandert vooralsnog niet na zege BBB verscheen eerst op Nieuws.nl.

Deel dit topic

Reacties

+4
Braboboer
Ga er van uit dat onze "belangbehartigers" nu wel met de vuist op tafel durven te slaan.

De kaarten zijn nu, ook rondom het landbouwakkoord heel anders geschud na de monster overwinning van BBB

Landbouwakkoord is prima, maar dan vooral gericht op perspectief en verdienmodel.

Alle extra regels als GVE-norm, landschapsgrond etc. kunnen per direct van tafel geveegd worden nu.
Albert Altena
Er zal nu wel toegegeven worden aan 2035.
Maar daardoor gaan de plannen wel door..
Daarnaast zullen er wel zulke eisen gesteld worden waardoor veel boeren de mestvork aan de wilgen hangen en gedwongen uitkoop helemaal niet nodig is.
PieropdenAcker
€? Het gaat dan met name om koeien. Boeren kunnen ervoor kiezen om minder dieren te houden, maar ze kunnen ook omliggend land opkopen en daar vervolgens geen dieren op laten lopen. Een probleem waar landbouwbedrijven dan tegenaan lopen, is dat banken niet staan te springen om deze ongebruikte grond te financieren.”

Waarom vooral koeien?

Bart heeft een grote mond. Geen enkele eis of ultimatum werd in het verleden gehonoreerd.
Dat zal nu niet anders zijn.
Mogen we de tekst van het akkoord zien voordat er een handtekening door Bart en Sjaak gezet worden?
+3
H.Langkamp
Als Bart wegloopt vanwege de grondkwestie, neem ik het Sjaak en Roy zeer kwalijk als ze niet hetzelfde doen. Nu de kaarten opnieuw geschud zijn na de overwinning van BBB, is het tijd dat er met de vuist op tafel geslagen wordt.
+3
Braboboer
@H.Langkamp

Op Roy van het NAJK hoeven we helemaal niet te rekenen, die zijn nog erger als LTO
H.Langkamp
@Braboboer

In die zin goed dat Agractie er (nog) zit, hopelijk houden ze de rest ook een beetje scherp komende week. De andere belangenbehartigers hebben wel wat uit te leggen aan hun achterban als de boel klapt en zij zitten er nog.
Braboboer
@H.Langkamp

De bal ligt bij Bart dus, ben benieuwd.
Weidezicht
Of ff een heel goed landbouwakkoord maken, iedereen kan wel verzinnen wat daar allemaal in moet staan, ik wil graag toevoegen dat er geem m2 grond meer gaat nasr SBB en andere TBO,s die nu gewoon nog weer ff de pacht verhogen, dat die tbo s ff aantonen (onafhankelijk onderzoek, want nu schrijven ze zelf die rapporten, net wat ze uitkomt) wat de resultaten van hun zogenaamde beheer is, en als dat resultaat niet goed is, die grond uit beheer sbb en c.s. gaat en weer rechtstreeks aan de boeren toekomt. Ook in dat akkoord ff vastleggen dat er geen voedsel in Nederland verkocht mag worden, wat niet minimaal onder dezelfde regels en eisen als in NL geproduceerd is.
PieropdenAcker
@Weidezicht Sorry dat ik het zeg maar je hebt geen idee van de inhoud van wetten en verdragen mbt voedselimporten en exporten.
Wat jij zegt kan alleen wanneer er een muur om Nederland gebouwd gaat worden
Dat lijkt me zo goed als onmogelijk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's verkiezingen , den haag , agractie , boerburgerbeweging , bbb en nieuws geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0