Nederland heeft vieste water van Europa, en dat gaat geld kostenQuote:
Het gaat niet goed met het Nederlandse water. Dan hebben we het niet over het drinkwater, daar is niets mis mee. Maar slechts 1 procent van ons oppervlaktewater krijgt het label 'goed'. Het is zelfs zó slecht gesteld, dat het straks enorme boetes kan opleveren. "We gaan de Europese doelen niet halen. Het is onmogelijk."

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Nog meer gezeik
+9
cs-agrar
De schuld ligt weer bij de boer... je kijkt er niet eens meer van op.. Wat zal het volgende zijn, oorlog Oekraine? Vast ook wel schuld van de boer..
+2
Jannus
@cs-agrar scheiding regen en grijswater doet hiervoor aan mee
+8
Vdejong
Mijn god, in zo'n land wil je toch niet leven? Waar één groep de schuld krijgt van alle probleempjes en de grote problemen uit het oog worden verloren!
casev2
Quote:
Rob van Tilburg van Natuur en Milieu onderschrijft de penibele situatie. Hij deed vier jaar lang onderzoek naar kleine beekjes en stroompjes. Die worden niet gemeten door de overheid, maar ook daar gaat het allesbehalve goed. "We zien dat de verontreiniging niet minder wordt."

Waarom verbaasd zo'n vooringenomen conclusie van deze man mij niks....
Theo61
@casev2 En als je naar de foto in het artikel kijkt zijn het de slootkanten van natuurmonumenten. Ik heb niet zo veel soorten..
cs-agrar
@casev2 de beste man heeft zn achternaam ook al niet mee.. Ken er ook een, is ook nog al eens tegen de NL boer.. Maar waarschijnlijk is het met dit onderzoek net als met de anderen, de zgn landbouw gerealteerde middelen zijn hier en tientallen jaren verboden, maar in de tuinzaak nog te verkrijgen door de burger, en verwerkt in bijv anti-vlooien bij hond en kat.. Trekken we nog even een lijntje naar honden-uitlaatplaatsen én riooloverstort, dan is alles weer verklaard..
Gladiool2010
Klinkt allemaal niet best
BertK
Als je de normen maar scherp genoeg stelt is de kwaliteit gauw onvoldoende. Of de concentraties hoger zijn dan in de rest van Europa? Schoner ons land uit dan het er in komt is lastig.
altijdbeter
Tja, het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat de akkerbouw de dans ontspringt
de Tank
Rapport van NM, dat rammelt nog wel eens.
Jannus
@de Tank is volgens mij een sloot vol kikkerdril,je kunt het niet horen maar hier kwaakt het dan van jewelste
Gladiool2010
@de Tank Rfc werkt toch uitsluitend samen met betrouwbare partners die het beste willen voor de melkputsloffers
kearl
Heeft werkelijk de slechtste waterkwaliteit? En dan gaat bij mij niet om labels en/of niet of wel gehaalde normen maar over de werkelijke concentraties.
bio boer
@kearl op chemische stoffen staat veel op rood op fosfaat en stikstof veel groen of oranje
+3
Frankdeober
Wij wonen vlakbij een grote stad. Daar loopt een brede beek tussen de stad en onze landbouwgrond. Het water uit de stad is vies en stinkt. Wij moeten dmv de bufferstroken er 3 meter afblijven. Wij worden bestraft en de stad is de vervuiler
+3
Klussera
Weer een artikel spontaan net voor waterschap verkiezingen de media in toevallig allemaal
Kars
Das grappig kwam gisteren via waternatuurlijk op twitter op ene uit die werkt bij waterschap de dommel. Hij is fanatiek twitteraar met fotos enzo. Meeste verontreiniging kwam vanuit de bebouwde omgeving microplastics en vervuiling op verhardingen.
Heb er screenshots van gemaakt. Denk mooi dat twitter 😁
Kars
@Kars veel stadswateren hebben slechte kwaliteit twittert hij. Door visvoer en brood van het voeren.
Hieronder staafdiagram wat hij twitterde over bestrijdingsmiddelen in teelten. Mja afname is toch flink volgens de diagram

(klik om te vergroten)

ross
Zie afbeelding

(klik om te vergroten)

Limburgs boertje
Mensen pissen medicijnen uit walgelijk vieze mensen zeg
verwijderd
ross
@ross oordeel zelf maar
Kars
Leuk dat twitter

(klik om te vergroten)

Kars
En het houdt niet op

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , europa , drinkwater , geld , nederland en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
2.550