VIDEO: Eerste Kamerfracties coalitiepartijen niet eens over stelling aanpak stikstofcrisis


Het eerste tv-debat tussen de lijsttrekkers voor de Eerste Kamer legde direct een schisma in de coalitie bloot. Bij de stelling over het stikstofbeleid die door D66 was ingebracht wilde het CDA zich niet binden aan het jaar 2030, terwijl de partijen in het regeerakkoord hebben afgesproken de stikstofuitstoot voor dat jaar terug te brengen.

De opstelling van VVD-lijsttrekker Edith Schippers in datzelfde debatje was zo mogelijk nog opmerkelijker. Op de stelling ’Stikstof 2030 negeren is stilstand creëren’, weigerde zij een standpunt in te nemen. „Ik stem niet op een stelling die alleen bedoeld is om te polariseren”, zo verklaarde ze. Hoon van de anderen was haar deel: „Typisch VVD”, klonk het. „Je kunt in de Eerste Kamer niet zeggen: ik doe even niet mee met de stemming”, zei Paul Rosemöller (GL).

Deel dit topic

Reacties

hypotheekboer
Nevergiveup
Lekker debatje

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's cda , d66 , stikstofbeleid , stikstofcrisis en stikstofuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0