"Strengere stikstofnorm voor steenwolfabriek in 2020 niet haalbaar"

Berichtgeving over ruimere stikstofuitstootregels voor een steenwolfabriek in Roermond hebben tot Kamervragen geleid. Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de vragen vanuit Kamerleden De Groot en Hagen van D66 woensdag beantwoord.
Zij erkent dat de fabriek de op twee na grootste…

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Wel jammer dat isolatie niet helemaal koosjer is ....
+4
nitevd
Rockwool wordt onbedreigd de nr1 op de lijst van 3000 piekbelasters want het ligt binnen 500m van stikstofgevoelig N2000 gebied "de mijnweg" Dus kan het bedrijf kiezen uit 1) Uitkopen, 2 Verplaatsen of 3) 85% stikstofuitstoot reduceren.
Oh nee, natuurlijk niet Rockwool kan gewoon blijven want is niet agrarisch en heeft geen vee.
+1
nitevd
@nitevd Rockwool heeft ook heel slim Johan Vollenbroek ingehuurd voor advies. Van MOB heeft Rockwool dan ook weinig te duchten en volgens Johan is Rockwool goed bezig met reductieplannen. Klink mij eerder als kip met gouden eieren niet slachten.
+1
Jean-PierreK
Bijna 260.000 kg ammoniak volgens top 100... Dat is volgens mij een stuk meer dan de stalemissie van alle melkkoeien in Zuid Limburg (ruim 12.000) samen.
apel
Wanneer het ze te moeilijk word gemaakt dan dreigen ze naar het buitenland te gaan en dan is alles zo voor mekaar.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's d66 , kamervragen , de groot en stikstofnorm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0