Amsterdamse ondernemers "redden onze natuur"

Amsterdamse ondernemers kopen grond in natuurgebied Overveen in Rijssen. Dit om een plek om over de natuur te leren en te ervaren. 3 maand later verhuren ze de grond voor 13 euro per meter!! aan de gemeente voor opvang Oekrainers. Een klein bedrag volgens deze ondernemers. Dit komt wel neer op 130.000 huur per ha! Het blijkt dat ze goede bedoelingen hadden met de natuur deze ondernemers.

Deel dit topic

Reacties

Jawis
Hele slimme jongens.......waarschijnlijk voorkennis maar ook dat is via slimmigheden verkregen.
de Tank
Ondernemers die zeggen niet beter te worden van een deal met de overheid moet je niet teveel waarde aan hechten. Overigens zet ik wel ?? bij de bedragen van 13 euro/m2 die genoemd worden.
+2
demelkboer
@de Tank sywert van L. 2.0
Noorderling
@de Tank
what's new, dat projectje van Staghouwer bij Bierum wordt ook 2x meer pacht betaald over de gedurende periode dan dat de grond zou kosten bij aankoop.
de Tank
@Noorderling Over hoe lange periode is dat? Ik verhuur ook grond voor tijdelijke woningen, na 7 jaar is dan ook de waarde/ha bij aankoop betaald. Voor overheidsdoeleinden hanteren ze een vast tarief/m2/jaar wat onderhandelbaar is als je aannemelijk kan maken dat je schade groter is dan dat bedrag. Die prijs per m2 is ongeveer 10% van de prijs die hier genoemd(13 euro) is.Ik heb het hele artikel niet gelezen, wellicht is het voor een periode van 10 jaar, dan kom je wel op die 13 euro.
Frankdeober
@de Tank Het gaat voorlopig over 2 jaar. Het is wel 13 euro per meter en dan per jaar. Er komen door de gemeente betaald 25 tiny houses en het meubilair erin. Ook de infrastructuur wordt betaald door de gemeente. En de gemeente is blij dat ze over 2 jaar niet alles weer hoeven af te breken. Hier kunnen de investeerders verder mee, aldus de gemeente. Die worden er dus dubbel en dwars beter aan.
de Tank
@Frankdeober Zonder contract te zien is het een verhaal van een journalist. Daar kan feitelijk nog wel wat aan mankeren.
casev2
Voor dat geld heb ik ook nog wel wat grond over!
Frans Z.
Soort mondkapjesafaire.
apel
Gevalletje wie dicht bij het vuur zit warmt zich het beste denk ik. Wie mag dat zo maar op natuurgrond?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kopen , natuurgebied , natuur en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0