Nederlanders in het buitenland kunnen voor het eerst stemmen voor de Eerste Kamer, maar niet op BBB en PVV: ‘Compleet krankzinnig’

Nederlanders die in het buitenland wonen, kunnen voor het eerst stemmen voor de Eerste Kamer. Maar niet op BBB en PVV en tal van andere partijen die wel meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. ‘Compleet krankzinnig’, vindt John Bont uit Enschede, wiens ouders in Spanje wonen. Maar hoe kan dat?

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Dit land gaat niet meer naar de kloten......
+2
ronald73
@weurding ....... het is het al.
jg
@weurding Ik lees dat het een eigen keuze van partijen is om niet in te schrijven.
+1
Twentsch Land
Het geeft de democratie in Nederland aan.
Afgelopen tijd wel vaker een en ander voorgevallen dat democratisch Nederland helemaal niet democratisch is.

Wel is het zo dat in zijn geheel moet afvragen of het niet anders moet, bedoel dubbele paspoort en niet wonend in Nederland maar wel hier een stem mogen uitbrengen, want dat is wel raar.
+1
weurding
@Twentsch Land van Huffelen kan in haar eentje schijnbaar dingen beslissen.... Waar kamer tegen stemde, digitale EU identiteit
+2
Twentsch Land
Rare wereld daar in EU

Gisterenavond nog op tv .... werdt gezegd dat alle problematiek wat vluchtelingen betreft Rita Verdonk in haar eentje de krabbel heeft gezet in Brussel en een krabbel in Brussel is blijvend....Brussel bepaald veel maar dan ook veel meer in ons land dan we denken.

@weurding
+6
duitser
Vind het sowieso te zot voor woorden dat Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen stemmen. Waarom zou ik kunnen stemmen voor Nederland? Ik woon er toch niet meer?

Ik zou dan juist D66 kunnen gaan stemmen zodat Nederlandse boeren minder wordt. Des te beter voor mij. Waardeloos.

Dat is toch ook met Turkije gebeurd? De meeste buitenlandse stemmen waren voor Erdogan en het volk zelf zit er mee.

Ze moeten dat gewoon verbieden.
+1
Twentsch Land
Spijker op zijn kop.

@duitser

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bont , pvv , spanje en bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN