Woningbouw valt hard terug door hogere rentes en stikstoftegenvaller

Bouwbedrijven in Nederland leveren dit en volgend jaar bijna een tiende minder woningen op dan vorig jaar, verwacht het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). De gestegen kosten voor bouwmaterialen en hogere rentes zetten volgens het onafhankelijke onderzoeksbureau een rem op de bouw. Daarnaast kregen bouwers eind 2022 te maken met een stikstoftegenvaller die waarschijnlijk meespeelt in de krimp.

Deel dit topic

Reacties

JappieJo
Gewoon wat kleiners bouwen als het budget niet toereikend is
weurding
Rutte moet toch al naar Brussel over de vluchtelingenstroom praten
telegraaf.nl/nieuws/1503214247/…
+3
George
@weurding Rutte beloofd hardere aanpak lees ik. 😂
Daar heeft hij geen actieve herinnering aan vrees ik. Maar zal in Brussel wel overleggen hoe hij van die verrekte boeren die voor ons voedsel zorgen vanaf kan komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rem , bouw , bouwmaterialen , nederland en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0