Compressor robots

Hoeveel uren draait de compressor bij jullie bij de robots? Hier een airpress frequentiegestuurd, draait in 4,5 maand 3000 uur.... 3 lely a4's erachter.

Deel dit topic

Reacties

Mh12
4.5 uur per dag 2 gea, maar het gaat ook om vermogen wat hij per uur verbruikt. Die van mij 1.65 kw per draaiuur. Staat op het plaatje. Buurman heeft compressor bij 2 lely met 3.4kw per draaiuur volgens mij
Mh12
@Mh12 ik heb gelogen,2.2 kw per uur..... was pomp ernaast die 1.65 kw verbruikte.....
labella
Sodeknetter, ik zat met delaval op 875 uur/per robot per jaar.
bio boer
@labella delaval heeft weer olie pomp toch
labella
@bio boer dat dan wel weer. 😅
jan w
@bio boer
gebruiken ze tegenwoordig geen Atlas Copco meer?
Er wordt langzamerhand ook steeds meer lobbenpompen (compressoren) gebruikt. Wel jaarlijks onderhoud, maar een levensduur van ongeveer 80.000 uur.
T60401
@jan w Zijn dat dan dure onderhoudsbeurten? atlas copco heeft weinig onderhoudskosten.
dijkstra uit w
@T60401 elk jaar nieuwe bio food grade olie er in. dat is dure olie. pomp werkt ook prima met minerale olie. maar dat mag niet. in theorie kan er olie via de lucht in de melk komen. vandaar de droge scrol, en nu des met bio olie
bio boer
@jan w bedoel hydroliek pomp op de robot
Stormwind
1 vms met smartgate en na selectie, 600uur per jaar. Atlas copco sf4 ff 3,7Kw
Mh12
@Stormwind 3.7 of 1.65 is bijna factor 2.5...... dat bedoel ik dus ook, draaiuren zegt niet zoveel
T60401
@Mh12 twee keer delaval. net geen 1000 uur per jaar. 3,7 kw. Tijdens de 7 maanden weidegang worden de selectiehekken veelvuldig gebruikt.
zonnebloempje
@Stormwind arm is toch hydraulische scheelt heel beetje stroom op compressor maar hydraulische arm kost ook gewoon stroom dan .....
mlkvhoudr
Dus ongeveer 9000 kwatt per jaar voor 0.35 euro per kwatt op dit moment 3150 euro dan lonen een paar panelen op t dak of e3n windmollen snel zou ik denken

(klik om te vergroten)

ted9
@mlkvhoudr Kun je wel een andere robot voor verenten bijna.
mlkvhoudr
@ted9 stroomprijs is hoog op t moment natuurlijk weet niet wat die is als t zonnetje weer schijnt, maar veel kwatt vind ik t wel
hans1980
@mlkvhoudr 60 cent /KWh 2023
mlkvhoudr
@hans1980 vast contract?
JohnDeere7serie
Hoe groot is je druktank? Die is te klein of je PID regeling is niet goed ingesteld. Snel iemand voor laten komen, scheelt bakken met stroom.
Mh12
3000 in 4.5mnd is 22 uur per dag, heb je het wel goed afgelezen
kaas
@Mh12 daar is die compressor niet voor gebouwt om zoveel uur per dag te draaien voor die robots horen minimaal 2 compressors voor
+1
Mh12
Maar weet iedereen zonder robot hoeveel de melkput aan stroom verbruikt...... hier is stroomverbruik bij met 17000 kw toegenomen sinds robot, maar heb ook elektrische boilers ipv gasboiler en dat is 1300 m3 minder..... schijnt 1 op 10 te zijn, dus kan je 13000 van die 17000 aftrekken........ dus 4000kw extra, maar ook ton melk meer.
+2
Grensboertje
@Mh12 Ben hier van 50.000kwh met een oude 2x6 zonder energiebesparende zaken naar 37000kwh gegaan met 2 GEA's en alles erop en eraan. Wel een gasboiler met WTW, maar ook daar 1100 kuub gas mee bespaard in vergelijking met de melkstal situatie met ouderwetse boerderijbrander. Ook anderhalve ton extra melk dit jaar.

Heb wel een 3kw compressor, 4 draaiuren per dag inclusief een 3weg selectiepoort.
kaas
@Mh12 1300 cub gas om rekenen is bijna 13000 kw stroom
klant
Dat bestaat niet moet ie zowat 24 uren continu doordraaien.
Kempenaar
@klant veel lucht lekkages
+4
LJBoertje
Frequentiegestuurde compressor draait bijna continu om druk in systeem nagenoeg constant te houden, maar alleen op het vermogen wat daarvoor nodig is en niet op het maximale vermogen. Uren van zo'n compressor zeggen dus niets over totaal verbruikte energie, waarschijnlijk is dit wel ergens af te lezen in het bedieningspaneel oid. Als je het verbruik precies wil weten kan je er een kWh meter tussen plaatsen. Bij een niet frequentiegestuurde compressor is vermogen * uren wel ongeveer het verbruikte aantal kWh's
JohnDeere7serie
@jerseys en vandaag gebeld? En wat wordt de oplossing?
jerseys
@JohnDeere7serie zo laten of instellen als start stop machine, in ieder geval zelf onderhoud gaan doen.
jan w
Je zou het verbruuik in Kwh moeten gaan rekenen per 1000 kg melk. Op die manier kun je pas echt gaan vergelijken, tenminste dat is mijn mening.
Heb het in de beginjaren iedere maand bijgehouden, nu niet meer. Maar toen kwam ik op ongeveer 27 a 28 Kwh / 1000 kg melk. Dit van melk in het uier tot gekoeld in de tank.
jan w
@jan w
Eigenlijk zijn de compressoren voor de robot ook verkeerd gebouwd. Momenteel gaan ze ook steeds meer gebruik maken van een lobbenpomp. Die gaan tot 80.000 draai uren mee. Tenminste dat zegt men.
Een standaard compressor bv. Een Atlas Cobco, gaat de lucht eerst van uit de pomp naar de droger en dan naar de tank. Het zou beter zijn, Als de lucht uit de pomp eerst in de tank komt, daar wordt de lucht al wat gekoeld en blijft er al heel veel vocht in de tank achter. En dan pas door de droger, op die manier heeft de droger het veel gemakkelijker.
Een ander punt is: Zet de compressor niet op een plek waar het ook stallucht aan kan zuigen.
grös
@jan w
Hier een Atlas GX2ff, schroefcompressor, volgens mij gaat de lucht eerst de tank in en daarna door de droger. Zit ook veel water in de tank altijd, volgens Lely monteur was de droger dan niet goed 😂
dijkstra uit w
@jan w hier een atlas copco. scroll. lucht komt eerst in de tank en gaat dan pas door de losse droger. onder de tank zit een aftap automaat. die elk half uur een beetje lucht met water los.
de compressor slaat ongveer om de 3 min aan en draair dan 2 mininuten. en we draaien er met 2 vmsen op.
maakt best wat uurtjes op moment. maar nu heb ik ook wat lekage in een kleppenblok. nieuw kleppen blok zoubeter zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely en compressor geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN