Effecten voeren van ontsloten gras aan melkkoeien onderzocht

Het bedrijf Grassa is in samenwerking met het Dairy Campus Innovatie Fonds en mengvoederbedrijf Fransen-Gerrits in oktober gestart met een proef van voeren van ontsloten gras aan melkkoeien.

Het onderzoek naar voeren van ontsloten gras aan melkkoeien vindt plaats in de voedingsstal van Dairy Campus in Leeuwarden waar via de RIC-bakken (Roughage Intake Control) de opname per koe kan worden vastgelegd. In dezelfde stal is ook het GreenFeed-systeem aanwezig. Dit is een krachtvoerstation met sensoren waarmee ook de methaanuitstoot van koeien kan worden gemeten.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , gras , stal , koeien , koe , melkkoeien , dairy , dairy campus , methaanuitstoot en leeuwarden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!