Meer werk voor ecologen na stikstofuitspraak RvS, vertraging in de bouw

De uitleg in het NOS journaal was kinderlijk eenvoudig maar gaat de natuur niet "redden", wat een geldklopperij:

Ecologen moeten nu voor elke nieuw bouwproject het effect van de stikstofuitstoot op de natuur in kaart gaan brengen.

Het sneuvelen van de bouwvrijstelling leidt tot vertraging in de bouw, vrezen bouwsector en kabinet. Dat heeft vooral te maken met ingewikkeld extra onderzoek dat nodig is voordat een bouwproject kan starten. Aan ecologen die zulk onderzoek kunnen uitvoeren was al een tekort, dat nu nog nijpender wordt.

Nu de bouwvrijstelling, op last van de Raad van State, niet meer gebruikt mag worden, moeten ecologen voor elke nieuwe weg, woonwijk, uitbreiding van het elektriciteitsnet of aanpassing van een fabriek in kaart brengen welk effect de stikstofuitstoot heeft op de natuur. Als dat effect op de natuur negatief is, moet de stikstofschade gecompenseerd worden.

Deel dit topic

Reacties

klant
Zijn die ook maar weer van de straat
+2
matt
Hele dag druk op niks,en het echte werk blijft liggen.
Het gaat toch allemaal naar de klote zo,dat ziet toch iedereen.
+1
kanniewaarzijn
@matt Precies, als al dat volk nu eens gewoon aan het werk ging was het personeelsgebrek opgelost.
Grasbaal
Wat reacties van burgers in de Telegraaf:

Uitkopen

Staan ons nog hardere stikstofingrepen te wachten nu de Raad van State een streep heeft gezet door de bouwvrijstelling? Het kabinet zal inzetten op het nog meer uitkopen van boeren en bedrijven. Blijft de vraag hoe wij in de toekomst ons voedsel gaan verkrijgen. Een heel eng idee voor de volgende generaties, want wonen wordt op sommige plekken bijna onmogelijk en we worden erg afhankelijk van de import van voedsel.

Mevr. Brugman,

Lelystad

Natuur

Een willekeurig plantje in de berm heeft meer rechten dan een woningzoekende. Welkom in de schimmige wereld die stikstof heet. Door de uitspraak in de Porthoszaak krijgt de natuur voorrang boven alles en gaat de woningbouw op slot. Woningzoekenden hebben het nakijken. En dat terwijl een droge zomer meer schade toebrengt aan de natuur dan de hoeveelheid stikstof.

F.J. Schubra,

Arnhem

Rechter

Het lijkt er steeds meer op alsof dit kabinet opereert op basis van wishful thinking. Als je het maar graag genoeg wilt, gebeurt het ook. Dat gaat net zolang goed tot het fout gaat. Zoals nu. Met zo’n beetje alles tegelijk. Nu weer met de stikstofcrisis en de zogeheten generieke bouwvrijstelling. Een klein kind kon bedenken dat zoiets voor de rechter nooit stand zou houden. En toch maar met oogkleppen op doordouwen. Laten deze beleidsmakers zich uitsluitend omringen door klungelaars?

Els Voort,

Oostvoorne

Duurder

Door de stikstofingreep zullen de woningen nog veel duurder worden, waardoor ze haast onbetaalbaar worden. Een kleine groep investeerders behaalt woekerwinsten maar de economie zal waarschijnlijk op slot gaan. Immers welke particulier kan nog een huis kopen. De overheid krijgt aanvankelijk veel geld maar vanwege de impasse door die hoge prijzen dreigt een implosie.

Peter Buikema,

Maastricht

Onleefbaar

Heeft milieuactivist Vollenbroek er weleens bij stil gestaan dat Nederland onleefbaar wordt voor onze kinderen en kleinkinderen? Afhankelijk van voedsel, ingevoerd uit landen die het niet zo nauw nemen met landbouwgif, en afhankelijk van levering. Geen huizen, verslechterde wegen, enz. Nederland als natuurpark?

M. der Kinderen,

Geldrop

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's starten , rvs , bouw , natuur , NOS , stikstofuitstoot , elektriciteitsnet en ecoloog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0