Ministerie van I&W wil emissiefactor Eco-vloer weer verhogen

De Eco-Vloer van Anders Beton zou weer een emissiefactor van 7 kilo ammoniak per dierplaats per jaar moeten hebben. Eerder was deze teruggeschroefd naar 6 kilo. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft voor dit besluit een internetconsultatie aangemaakt. In die consultatie kan ook over andere wijzigingen worden meegepraat.

Deel dit topic

Reacties

broem
Tjonge jonge ze leren het nooit. Ze zetten de vloer op 7 kg MOB komt langs en daar gaan we weer
+1
de hoef
@broem oud nieuws hier is hij al vergunt op 7 kg
hans1980
@broem is toch onafhankelijk getest in praktijk situaties, dus MOB kan twijfelen wat ze willen dit staat.
+1
broem
@hans1980 vergeet het maar
+1
cookies
En Lely Sphere met 3kg als definitieve emissie factor
bio boer
@cookies alleen jammer dat er van die plaatjes in de roosterspleten moeten alle n in het spuiwater is vastgelegd bij die vloeren zou er meer n in de mest moeten zitten ?

Dat spuiwater een goede mestof is vraag ik mij af
kearl
@bio boer De methode momenteel is om de n kringloop rond te krijgen door de ammoniak uitstoot aan te passen. Dat de rest natte vinger werk is maakt daarbij schijnbaar niet uit. De laatste correctie van de RAV lijst hebben ze dan ook voor een andere methode gekozen omdat dan het hele stikstofbalans dan beter klopt.
bio boer
@kearl daar weet ik het fijne niet van af 🤷‍♂️
+1
willemvanaaken
Wel een gratis doos ki handschoenen voor verstoppingen van die mest zuig zak op te lossen (horen zeggen)
Arnold1988

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniak geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!