VVD wil in Brussel dierlijke mest als kunstmest vervanger

Deel dit topic

Reacties

+1
Jawis
Jan huitema zit nu 8 jaar in brussel. Hij is werkelijk geen centimeter opgeschoten...
Beschamend.....
Misschien wordt het tijd voor iemand anders want dit schiet niet op..
@zakkenvullen
+2
January
@Jawis je kunt je zelf beschikbaar stellen
Jawis
@January wat een dooddoener....je stemt vvd en vind dat het prima gaat met jan en zn kunstmest vervanger???
+1
Twentsch Land
Eenvoudig is het daar niet, vele landen en een stuk groter dan Nederland zitten ook aan de bepalende tafel.....ik heb er niet veel zicht op daar maar ik denk dat Annie en Jan zich flink inzetten maar daar wel vaak tegen jij bent groot ( EU ) en wij zijn klein ( Nederland ) lopen.

@Jawis
Jawis
@Twentsch Land jaja... geen probleem....blijf daar maar lekker pot verteren?
+1
Melkboer16
@Jawis ben jij wel eens in Brussel geweest of weet je überhaupt waar het ligt?
Weet je hoe politiek werkt of weet je hoe je belangen behartigt.
Jawis
@Melkboer16 tsss daar hebben we de lto liefhebber....
hans-hans
@Melkboer16 (ik heb een heel klein stukje gezien )

+1
Weidezicht
@Twentsch Land en ze worden daar ook platgelopen door de tjeerdjes uit nederland die juist weer komen vragen om een totaal andere benadering van de nederlandse boeren.
+1
Realisme
@Weidezicht groter probleem dan die tjeerdtjes is toch echt de kunstmestindustrie die ieder alternatief voor hun product met heel veel geld om zeep helpt of op zijn minst tegen houd
robbies
Zouden ze bij VVD wel weten dat je voor dierlijke mest dieren nodig hebt en een bepaalde mate van intensiteit? Want met hun agenda in NL blijft er hier weinig over en in de Oostbloklanden gaan ze met al hun hectares echt geen dure mestverwerkingsinstallaties plaatsen.
+2
Twentsch Land
Mest overschot blijft nog volop.

Derogatie weg
3 meter stroken langs waterlopen
7e nitraatplan

Er wordt steeds wat bedacht om het mestoverschot in stand te houden.

@robbies
duitser
@robbies heb nog wat over tegen vergoeding 😁
Dooper
Wat ik begreep is dat Nederland hier al zo'n 15 jaar mee bezig is. Wat wij als Nederlanders vergeten is dat het buitenland hier totaal geen belang bij heeft. Ik gok dat dit een doodlopende zaak is omdat de EU verwacht dat Nederland/Vlaanderen een gunstigere positie met komt als andere landen. Daarnaast zijn deze verwerkers voor zulke kunstmestvervangers zo duur per M3 mest, dat ze al gauw afhankelijk worden van subsidie. En stel er is wel subsidie, kun je je businessplan hier niet afhankelijk van laten zijn. Nu is het logisch dat landen buiten Nederland/Vlaanderen zich totaal niet interesseren in deze oplossing, want ze hebben deze oplossing totaal niet nodig.
In kort: we vragen naar toestemming van de EU voor een oplossing waar buiten Nederland/Vlaanderen geen behoefte aan is
+1
bio boer
@Dooper zo is dat waarom zouden zij nederland dat exstra voordeel gunnen en goede sier maken kijk ons kringloop denken nou zie ik het voordeel ook niet om mest eerst tebewerken wat energie kost voor het te bemesten terweil je het ook gewoon zonder bewerken er mee kunt bemesten 🤷‍♂️
t zal wel
Als je je werkelijk zo inzet en er voor betaald word is t minste wat je kunt doen met regelmaat de stand van zaken update en inzicht geeft.... Zo niet dan weet ik genoeg.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , kunstmest , vvd en brussel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN