CRV stelt topstieren sneller beschikbaar

CRV introduceert het Create-programma voor exclusieve topstieren, zowel Holsteins als Jerseys. Stieren die normaliter eerst alleen worden ingezet als stiervader in het eigen fokprogramma, komen nu direct beschikbaar voor alle veehouders.

Deel dit topic

Reacties

+1
pieta
Geweldig nieuws, eindelijk eerder die toppers!! 😁 Je wilt niet zo'n stier met zussen die reeds melk geven!
newholland6640
@pieta

Alles voor de genetische vooruitgang
Noorderling
@pieta
Vooral niet doen dat er meer melkaanbod in nederland komt.
Toch hebben me zulke jonge stieren meermaals verbaast wat vaarzen daarvan aan melkaanleg hebben. Stieren blijven ook als fokstier nog een hele periode in de top meedraaien en zet ze dan gerust nog een keer in. Echte mislukkelingen zijn er vele malen minder, tot nagenoeg niet in vergelijking met proefstieren van destijds.
+1
sorry
@Noorderling net als atlantic van melkstier naar gehaltestier en duurzaamheidstopper naar..... 5 eurostier...
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
Toch hebben me zulke jonge stieren meermaals verbaast wat vaarzen daarvan aan melkaanleg hebben

Hier ontbrak het nog wel eens aan de sterkte/goede bouw van een koe bij deze toppers. Heb er genoeg van aan de melk gekregen. Ik gebruik gewoon fokstieren. De dochters daarvan produceren bij mij prima naar mijn zin.
+3
zonnebloempje
Blij dat er veehouders zijn die deze genomic toppers uitproberen/testen zodat veehouders als mij betrouwbare fokstieren kunnen gebruiken!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's crv , stieren , jerseys , veehouders en holsteins geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0