Behoorlijk Bestuur twijfelt aan stikstofberekeningen

Den Helder – De fractie van Behoorlijk Bestuur dient bij de raadsvergadering van maandag 12 september een motie in waarmee het college wordt opgedragen om geen vergunningsaanvragen meer te weigeren op basis van stikstofberekeningen met het Aerius model. Volgens de partij is het voldoende aangetoond dat deze berekeningen onnauwkeurig zijn. Een maand geleden zette berekeningen met het model nog een streep door het Julianadorp Power Festival.

De claim van Behoorlijk Bestuur dat de stikstofberekeningen met het wijdgebruikte model onnauwkeurig zouden zijn is gebaseerd op een paper door de geleerden Briggs en Hanekamp en Geesje Rotgers van de stichting AgriFacts. Het onderzoek is niet gepubliceerd in een wetenschappelijk vakblad en daarmee niet onafhankelijk geverifieerd. In het stuk stellen de onderzoekers dat het model onmiddellijk ‘gecanceld’ moet worden, omdat de resultaten onbruikbaar zouden zijn. Zelfs het RIVM zou in hun eigen onderzoek aangeven dat de berekeningen in het model van slechte kwaliteit zijn. Vooral de voorspellende waarde van het model is discutabel. De onderzoekers stellen een alternatief voor.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
Daar zit meer afwijking in (tot 100%) dan in emissie stal vloer dat ook nog niet direct vertaald kan worden naar depositie op natura2000 gebied

Een afwijking van 100% dat systeem kan en mag niet de basis vormen!!!

Hoop dat meer mensen dit zien en oppakken (lto) niet meegaan met innovatie terwijl bloeddhond Vollenbroek/wösten klaarstaan om vergunning te onttrekken (verzoek tot handhaving)

Stop de waanzin!! Stop Aerius!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's power , rivm , den helder , aerius en geesje rotgers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0