Joeri bouwt emissiearme melkveestal: "Bang voor volgende stap na uitspraak Raad van State"

Het verkrijgen van een vergunning voor een emissiearme melkveestal heeft voor veehouder Joeri Ham uit Wijdenes twee jaar geduurd. "De stikstofberekening moest telkens opnieuw, maar inmiddels is het nu denk ik goed geregeld", vertelt Joeri. Maar de uitspraak van de Raad van State brengt de spanning opnieuw terug.

Nieuwe vergunningen voor dezelfde stal als die van Joeri zijn door de hoogste rechter van Nederland afgekeurd. "Dit betekent nu nog niks voor mij, omdat er in de uitspraak staat dat het alleen voor nieuwe vergunningen geldt", aldus Joeri. Toch vindt hij de situatie vervelend: "Er wordt aangegeven dat zo'n stal meer uitstoot bij slecht of verkeerd gebruik, maar dat is natuurlijk bij alles zo."

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , uitstoot , uitspraak , spanning , vergunning , Joeri Ham en emissiearme melkveestal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0