Illustratie van: wotan2

Mueller kan KOM keuring niet tijdig uitvoeren

Hier een probleem met Mueller. Ieder jaar hoort er een KOM keuring plaats te vinden op de melkinstallatie en de melktank. Voor de melktank hebben wij daarvoor een contract met Mueller. Daarin staat dat zij ervoor zorgen dat er tijdig een KOM keuring plaats vind. Nu had die keuring hier al 4 maanden terug plaats moeten vinden maar had ik nog geen controle rapport gezien dus opgebeld of ik het rapport misschien gemist had. Toen kwam de vraag of ik een Qlip controle kreeg, want dan zouden ze deze week langs komen. Maar dat helpt niks want bij een Qlip controle vragen ze het laatste keuringsrapport en het voorlaatste. Daarnaast moet die keuring ook plaats vinden vanuit de voedselveiligheid. Omdat ze mij ook geen brief hadden gedaan dat ze niet langs waren geweest maar nog wel kwamen, heb ik ze gemeld dat ik het wel elders regel en het abonnement per direct opzeg. Ook het verzoek om het abonnementsgeld dan terug te betalen (meer dan €400,-). Het opzeggen was geen probleem maar het geld terug betalen wel. Ik had ze in de gelegenheid moeten stellen om de keuring alsnog te doen. Echter kunnen ze het verstrijken van de termijn met 4 maanden niet herstellen, dus genoeg reden om het terug te betalen. Zijn er meer melkveehouders met vergelijkbare problemen bij de Mueller?

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Je bent wel heel erg kort af voor mueller wilden ze op korte termijn niet als nog de onderhouds beurt uitvoeren ?
Je had zelf ook contact op kunnen nemen voor dat de datum was verstreken om ze te attenderen dat het tijd is voor de kom keuring uit tevoeren als het toen weigerden heb je wel recht van spreken
Twentsch Land
Nee,

In het contract staat duidelijk dat hun tijdig de controle beurt uitvoeren.

@bio boer
+2
bio boer
@Twentsch Land @robotmelker
overal gaat wel eens wat fout 🤷‍♂️ je bent altijd zelf nog verantwoordelijk in Nederland is het ook altijd nog zo geregeld dat je een bedrijf de kans moet bieden tot oplossing anders heb je juridisch weinig tevertellen
Twentsch Land
Nee,

Bij Müller gaat het constant fout... hier al 2 x

@bio boer
+1
robotmelker
@bio boer zij moeten der maar voor zorgen dat de rommel aan de wettelijke kaders getoets worden ... Als ze dat niet zelf bij kunnen houden zijn ze geen zak waard. Maar door de pappen en nat houd methode van sommige collega's leren dergelijke toeleveranciers het nooit.
Noorderling
Quote Reactie van @robotmelker:
ten der maar voor zorgen dat de rommel aan de wettelijke kaders getoets worden ... Als ze dat niet zelf bij kunnen houden zijn ze geen zak waard. Maar door de pappen en nat houd methode van sommige collega's leren dergelijke toeleveranciers het nooit.

en ook nog even het personeel uitfoeteren waarna ze besluiten maar in een andere sector aan de slag te gaan met betere arbeidsvoorwaarden, waarna we helemaal niemand over houden?
Kunnen een grote mond hebben, maar we kunnen geen dag zonder. Nieuwe realiteit, zuinig zijn op wat je hebt en dat behouden is al heel wat. Met zon toon kwam een klant bij mij ook onder op de stapel, zo lang mogelijk abonnement vangen en als ze weg willen, liever kwijt dan rijk.
robotmelker
@Noorderling ik hoef niemand uit te foeteren... Ze weten dat ze voor bras niet de inrit op hoeven te rijden... Lekker gemakkelijk, kunnen gelijk naar noorderling heen rijden.
cjw73
@bio boer hier ook zoiets alleen in mijn ogen minder erg. Thermometer van de melkwacht is stuk, geeft veel te hoge temperatuur aan, allang gemeld. Kreeg begin augustus te horen dat er wel iemand langs kwam, maar kon wel even duren, geen prioriteit. Nog niemand gezien....
nicolien
@bio boer jij heb zeker niks met Mueller te maken .
Kan weinig bedrijven met zo'n arogante houding. Gewoon afscheid van nemen scheelt nog in de euro's ook .
labella
@nicolien delaval is niks beter, is mijn ervaring!
bio boer
@bio boer spul van delaval heb ik vaker wat mee terweil dat nieuw spul is de vorige van de laval was nog meer tramaland wilde toen eigelijk ook over op mueller dat koste nog al wat meer om delaval weer bestaat spul kon gebruiken dat van muller is al 30 jaar oud bijna nooit wat mee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's controle , keuring , melktank , voedselveiligheid , melkveehouders en qlip geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0