Natuur- en milieuorganisaties: afzwakking stikstofdoelen onbespreekbaarQuote:
Boeren willen tornen aan de stikstofdoelen, maar als het kabinet daarin meegaat haken natuur- en milieuorganisaties af.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Als niemand wil toegeven is het het beste elkaar met rust te laten ... kortom niet met elkaar bemoeien....dus alle milieu clubs bij elkaar, als jullie je niet met de boeren bemoeien zullen de boeren zich niet met jullie bemoeien.
hans1980
Natuurmonumenten compagnon RFC dus ook tegen??
Melkboer16
Ja wat had je anders gedacht!!
Nog nooit geen cent belasting betaald en teren op andermans centen!
Net als 3/4 van de tweede kamer
+6
Biestie
Prima laat de natuurpartijen dan eerst maar aantonen welke natuurschade er exact is en wie of wat daarvan exact de oorzaak is. Want nu wordt alles op de stikstofboot gegooid, terwijl er veel emer factoren zijn, droogte, ondermaats (lees geen) natuurbeheer enz
+1
cornelissen
Het circuit in Zandvoort heeft al 36 kort gedingen gehad om te sluiten, licht midden in een stikstofgevoelig Natura 200 gebied. Alle kort gedingen zijn door de milieuclubs verloren, dus gewoon zorgen dat je de vergunning goed in orde hebt. Loopt nog wel een bodemprocedure tegen de nieuwe nb vergunning, die de oude vergunning moet vervangen, uitspraak medio 2023, maar het circuit ziet dat met vertrouwen tegemoet.
Melkveehouder.
@cornelissen Zou maar niet te optimistisch zijn. Zandvoort is een gevalletje ‘wij van wc-eend adviseren wc-eend’.
komelker 2
@Melkveehouder. Hier tijdens de sneekweek precies zo. Duizenden toeristen in bootjes schijten het sneekermeer N2000 gebied vol.
+1
kearl
Nou en? Wat gebeurt er precies als ze afhaken?
+2
freerk-heidinga
Ik heb de oplossing voor het stikstof probleem in Nederland. Duitsland heeft geen sikstofprobleem, de natuur is daar in prime staat. Als we nou Noord en Oost Nederland bij Duitsland voegen, is het probleem voor het grootste deel opgelost. Nederland is van de helft van de stikstofuitstoot af, het kabinet is van die vervelende boeren af, de boeren zijn blij dat ze van Rutte, van der Wal, Kaag en Staghouwer af zijn. Had ik bijna meneer de Groot vergeten, die wil de helft van de boeren kwijt. Nou die hartewens gaat dan ook in vervulling, want die wonen dan in Duitsland. Mijn voorstel is met 100 trekkers naar de Duitse ambassade in den Haag, niet om te demonstreren, want dat zal vast wel niet mogen, maar om onze eigen landerijen aan de Duitse ambassadeur aan te bieden. De legalisering regelen we op dezelfde manier zoals de Joden dat met de Palestijnse gebieden doen en we schuiven Caroline van der Plas naar voren als de nieuwe Bundeskanzlerin. Want zo blij zijn de Duitsers niet meer met Scholz.
Bekkink
@freerk-heidinga goed plan, zit toch al aan de grens.
mlkvhoudr
@freerk-heidinga mijn opa zou je een schop verkopen 😄
freerk-heidinga
@mlkvhoudr mijn vader ook, die was dwangarbeider voor de moffen.
jan 10
Laat ze maar in de sop gaar koken,wij hebben de vergunningen,ze hebben de boeren hard nodig,we geven nix weg.
+8
Grasbaal
Zandvoort bewijst, zorg dat je de beste juristen/advocaten binnenhaalt. Het huidige gekissebis gaat hem niet worden. Sluit de rijen en zorg voor genoeg geld, samen moeten we toch meer kunnen betalen als de geldschieters van Zandvoort..


sluit de rijen
jammermaarhelaas
Uit fragment van Nieuwsuur:

Constatering van boswachter van dienst: als we niks doen ontstaat er een Elsenbos

En ook: er moet voor behoud van de wensnatuur veel gemaaid worden, en omdat het vochtige bodem betreft moet dit met een wetlandmaaier, kosten: € 900 per ha. Ja, echt hij zei het echt. Ze komen dus budget tekort voor onderhoud, want er moest soms wel 2 of 3 keer per jaar gemaaid worden.

Waar hebben we het in vredesnaam over. Hopelijk wordt ook de nuchtere burger, en die zijn er genoeg, wakker.
Bekkink
@jammermaarhelaas schapen kan toch ook? Natijd kunnen ze een mooi offerfeest houden
jammermaarhelaas
@Bekkink

Bijvoorbeeld.

Het gaat me er om welke logica (decadent, zelfingenomen, onhoudbaar, of is het dommigheid, onwetendheid en napraterij?) er door de groene clubs gehanteerd wordt teneinde hun streven kracht bij te zetten.

Zoals velen weten is de wereld en dus ook de natuur daarop constant aan verandering onderhevig, en als men de boer graag weg heeft, laat men dat dan gewoon rechtuit zeggen, en daarbij ook de consequenties daarvan voor NL durven erkennen. Of men dan nog net zoveel meelopers krijgt weet ik niet?
Ben er wel vrij zeker van dat er een redelijk aantal boeren is dat vrijwillig wil stoppen indien hen van overheidswege een goed aanbod gedaan wordt.
cs-agrar
Wat leveren die natuurorganisaties in dan?
hans1980
Dit staat er ook in MOB eis

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@hans1980 geen probleem toch met de opwarming van de aarde😉 maar zonder dollen het geeft maar weer aan wat voor extreme gedachten ze er op na houden
+1
bio boer
@hans1980 er zou toch eens in de 30 jaar nieuwe stal moeten komen dat is ongeveer levensduur van de stal
+1
Jan-T
Wat ik mij dan afvraag.:
Als de natuur beschermd moet worden op basis van de habitat richtlijn.
Wat is hier dan de juridische basis van.
Het kan toch niet zo zijn dat je op basis van de habitat richtlijn moet aantonen dat je de natuur instant houd.
Met vervolgens een juridisch gehakketac met een falende stikstof wet.

Welke wet houd nu de natuur instant en heeft juridisch het 1e recht.
hans1980
@Jan-T Er is onder D66 speciaal een minister van Stikstof aangesteld (hoe bizar) dit moest de tool worden van D66 om de landbouw te halveren
Gaat niet of nauwelijks over natuur
Weidezicht
@hans1980 zie mijn vraag in mijn topic, staat van de natuur.
Eers kiek´n
Wel in ogenschouw nemen wat deze groepen hebben bijgedragen aan de samenleving. Niets presteren. Veel subsidie opstrijken en alles willen bepalen. Gewoon laten gaan deze mensen..... Geen water bij de wijn en dat bepalen zij...... Greenpeace is natuurlijk ook Urgenda zie dubbelfunctie Marjan Minnesma, Diderik Samson, rechterhand Frans Timmersmans.....Tel daar nog even bij op directeur Natuur Monumenten Jeroen Dijsselbloem, tevens voorzitter raad van toezicht WUR en het lobbyclubje is compleet. De laatste 3 allen PvdA.... tja....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3.420