Ons land wordt steeds natter én steeds droger. Hoe zit dat eigenlijk en wat kunnen wij eraan doen?

Nederland wordt steeds droger, maar als het regent dan regent het dat het giet. Terwijl we de laatste drie zomers tot de droogste 5 procent ooit rekenen, is de hoeveelheid neerslag in de afgelopen eeuw met 28 procent toegenomen. Komt het water alleen nog maar op de verkeerde momenten uit de lucht? En wat kunnen wij daartegen doen?

Deel dit topic

Reacties

+2
kanniewaarzijn
Gewoon boeren opruimen, dan is alles zó opgelost.
huub
@kanniewaarzijn ja, en dan in plaats van gras en akkers maak je beton en asfalt. Dan maak je optimaal gebruik van het regenwater.
Porky
Word onderhand doodziek van al dat gelul en die zgn deskundigen, gisteren werd er weer gezegt dat het uitstekend gaat met de bossen in Nederland, hebben ze op de veluwe ook niet veel bossen? Maar was daar ook niet iets met stikstof?
stefanus
@Porky Bossen op de veluwe noemen ze het probleem, men wil daar liever woestijn met wat hei hebben.
weurding
Mogen nog niet klagen als ik naar Italië kijk, de po is nog een schim van zichzelf , hoop ook nooit dat ze ijsselmeer verder inpolderen
George
@weurding
Hier in het zuid oosten is het ook al akelig droog aan het worden. Natuurlijk niet zo erg als in Noord Italië , maar we moeten weer volop beregenen.
weurding
@George vanavond nog in de gerst gekeken, want buren waren hem aan het beregenen, nog niks aan de hand, rijpt ook al af, maïs staat op zware grond, nog vocht zat
+1
George
@weurding
Jullie hebben gewoon veel meer neerslag gehad dan wij hier , dat maakt een heel verschil.
weurding
@George daarom verwonder ik mij dat naast ons gerst beregend word
bio boer
@weurding beregenen in deze fase heeft dat zin
weurding
@bio boer geen idee

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN