Reputatie Cono loopt deuk op met laagste melkprijs

Cono Kaasmakers staat bekend om de hoge melkprijs, maar die reputatie wordt op dit moment niet waargemaakt. Ondanks een ruime verhoging staat de Noord-Hollandse coöperatie over juni onderaan in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Hoe komt dit?

Deel dit topic

Reacties

Erco
Tja dat heb je als je bezig bent om je eigen graf te graven… ze kunnen iig niet zeggen niet gewaarschuwd te zijn…. Mischien tijd voor wat andere poppetjes in t bestuur en directie, te beginnen met de directeur
+5
puddingbroodje
@Erco jaren en jaren de hoogste melkprijs en bij de eerste de beste keer dat het net niet wil zo als het zou moeten gelijk klagen. Je lijkt wel een RFC boer 😉
Erco
@puddingbroodje hoor je mij iets negatiefs zeggen over deze melkprijs? Nee dat is je eigen aanname. En idd over de laatste 10 jaar betalen ze idd Mischien wel de minst slechte melkprijs uit. Met n nabetaling van 5 CT valt t ook allemaal wel weer mee dit jaar 😉
+1
Ted6
Een beetje geduld en vertrouwen: Volgend jaar maart wordt de nabetaling bekend gemaakt, dat is het moment voor de enige echte vergelijking.
Melkboer16
Wat is de melkprijs van Cono over juni dan??
Erco

(klik om te vergroten)

+1
Van-Epscheuten
Fabrieken die jaren lang, veel waarde aan het liter hebben kunnen toevoegen, hebben het nu lastiger omdat de basis zo hoog ligt. Betekend niet dat je gelijk alles moet loslaten en op bulk moet gaan inzetten, want daar is het hele bedrijf ook niet op ingericht.
Melkboer16
@Van-Epscheuten gelijk heb je, Milcobel betaalt nu ook een topprijs en Vreugdenhil zou het kunnen?!
Hebben beide weinig toegevoegde waardeprodukten.
Wat dat betreft doet RFC het zeker niet slecht met ook weer een redelijke prestatietoeslag volgende maand
+1
Van-Epscheuten
@Melkboer16 wat dat betreft is het misschien eens goed dat de rollen even zijn omgedraaid, kunnen de milcobellers nieuwe trekker kopen, en cono boeren nieuwe kruiwagen.
RSIB
@Melkboer16 je schreef met weer een redelijke prestatietoeslag volgende maand. Is die al bekend dan?
Melkboer16
@RSIB nee! Maar ik heb een 🔮
RSIB
@Melkboer16 oke... Ha, ha
Ff afwachten nog dus.
Melkboer16
@RSIB het zal je meevallen denk ik ?
Denk dat de vertrekkers er behoorlijk veel buikpijn van krijgen
+3
royale
Wat een geneuzel! Cono betaalt al een hele poos goed uit. Als de bulkprijzen hoog zijn kunnen Cono, Rouveen en de bioprijs nooit mee in de top, maar wanneer de prijs in het dal is betalen ze verhoudingsgewijs goed. Ik heb het meest belang bij dat de prijs in het dal zo hoog mogelijk is. Op dit moment is het gewoon makkelijk boeren met goede melkprijs en super groeizaam weer ondanks de stikstofkul.
achterhoeker2
@royale Mee eens; behalve over dat groeifase weer.
bio boer
@achterhoeker2 ik wordt knetter gek van dat groeizame weer kan de mest er bijna niet op tijd opkrijgen voor het weer telang is
royale
[quote="@bio boer" p="2023909"]ik wordt knetter gek van dat groeizame weer kan de mest er bijna niet op tijd[/quote
Ik heb vorige week de laatste percelen bemest, maar kan begin volgende week ook weer maaien. Het slootwater begint nu ook wat te dalen zodat er straks bij een dikke bui ook bufferruimte is. Daar zijn we erg blij mee.
+1
Hans van Bergen
Ik ben 51 en weet niet anders dan dat Cono en of Rouveen de hoogste melkprijs betaalden op de melkprijs vergelijking
ted9
@Hans van Bergen Laat mij maar eens een melkprijs vergelijker zien waar rouveen bij op staat.
Ted6
@Hans van Bergen Vanaf welke leeftijd keek je dan naar de melkprijsvergelijking ?
Melkboer16
@Hans van Bergen ben ook zo jong, en toen ik 17 was mopperden de boeren van Rouveen ook.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , cono , coöperatie , cono kaasmakers en geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0