Supermarkten

Als supermarkten beetje ballen hadden, gingen ze achter de boeren staan .

Deel dit topic

Reacties

Clickerdeclick
Een dergelijke kaalslag van de agrarische sector schreeuwt inderdaad om een reactie van de supermarkten. Zoiets heeft toch effect op hun verdienmodel? Vanochtend op radio 1 stipte het cbl hun maatschappelijke functie aan. Dan moet je toch ook een standpunt innemen in dit stikstof beleid?

Woordvoerder noemde verder dat 80% van de Nederlandse productie voor de export is. Klopt dit getal? Met Nederland als doorvoerhaven van geïmporteerde producten vraag ik mij dit af.
paul1
@Clickerdeclick misschien als ze de sierteelt meetellen ?
Voedsel is geen 80 procent export.
kearl
@paul1 80% van de agrarische producten. Hieronder vallen bijvoorbeeld aan Lely melkrobots, sperma van CRV, Schuitemaker opraapwagen, pootgoed, maar ook voedsel.
Is eigenlijk een getal waar je niet bijster veel uit kunt opmaken.

Nederland importeert bijvoorbeeld meer melk dan het exporteert. Maar exporteert weer meer boter en kaas dan het importeert.
labella
@kearl ik heb ook eens ergens gelezen als Nederland geen voedsel meer zou importeren de helft van de bevolking geen voedsel meer heeft, is misschien niet eens zo'n slecht idee..
frank post
@Clickerdeclick een goede wedervraag van de journalist zou zijn…. Hoeveel van de supermarkt producten zijn geïmporteerd?
Maar op zich heeft hij gelijk dat zelfvooringsgraad van vlees en zuivel groot is.
BertK
@Clickerdeclick Wat noem je export. Als klein land is het buitenland dichtbij, 80% blijft binnen 750 km. In veel landen is dat binnenland.
+1
cs-agrar
Tis zelfs nog beter, bij Vomar zijn ze er zelfs voor gaan staan!: noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220704_86845024/
+5
diekman
Toppers

(klik om te vergroten)

+2
George
@diekman Inderdaad dat is een nette reactie.
Koers
Check deze infographic en je hebt je antwoord. Voor ruim 25% van onze calorieën zijn we afhankelijk van het buitenland

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0