Wie is het slachtoffer van de stikstof? - Opinie Jaap Majoor

Daar zijn de slappe pootjes van de koolmees weer.
Hoe kan het dat ik op het boerenland in de achterhoek talloze gezonde pimpelmezen en koolmezen zie vliegen, ook rond boerderijen (juist rond boerderijen stikt het van de dieren en insecten)
En wordt toch telkens weer dit verhaal uit de kast getrokken om het punt te maken dat stikstof op de veluwe zo schadelijk is. Dan moet toch duidelijk de oorzaak ergens anders liggen, of in ieder geval zijn er meerdere factoren in het spel hier.

Wat ik wel merk is dat als ik over de (ginkelse) heide en bos fiets bij Ede, dat het daar allemaal een stuk minder levendig aandoet . Je ziet daar weinig fladderen en hoort weinig vogels, een stuk minder als op het boerenland. zoals de achterhoek, maar ook dat vind je bij Ede wel in de gelderse vallei.

Verder een goed opiniestuk van Jaap Majoor, die wel wat redenen aangeeft:

Quote:
De natuurinstanties en de overheid zijn, vinden zij zelf, het slachtoffer van de stikstof. Het gaat zover dat op de televisie wordt gezegd: de jonge vogels d...

Deel dit topic

Reacties

BertK
Als je de natuur terug wilt brengen naar de staat zoals ze was voordat de bodem verzuurde (als je overtuigd bent dat de bodem verzuurt, door wegrottend hout, stikstof of de zure regen van de jaren 80 en 90), dan zul je moeten bekalken. Mooier kunnen we het niet maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vogels , veluwe , stikstof , overheid , dieren , vliegen , boerderijen , getrokken , merk en fiets geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!