Begrotingstekort naar 3,4 procent, minder geld voor stikstoffonds

Quote:
De bewindsvrouw ziet het niet als 'snijden', maar als 'herprioriteren'. Bovendien gaat het maar om een relatief klein deel van de tientallen miljarden in de fondsen, benadrukt ze. De doelen blijven overeind staan, net als het overgrote deel van het budget.

Er wordt 2,2 miljard gesneden in het Nationaal Groeifonds, klimaatfonds en het stikstoffonds. Het daarmee vrijgespeelde geld wordt geïnvesteerd in defensie, bevestigde minister van Financiën Sigrid Kaag vrijdag. Het betreft 880 miljoen euro voor het klimaatfonds, 660 miljoen euro voor het stikstoffonds en eveneens 660 miljoen euro voor het
Nationaal Groeifonds.

Deel dit topic

Reacties

Noordoost
Tekort gaat nog veel verder oplopen met de aankomende Pokdown …..
Weidezicht
Vd wal op televisie gister, de doelstellingen en ambities blijven gelijk, maar met minder geld. Dus moest ze nog slimmer gaan handelen.
hans-hans
Wat ik gehoord heb (hoeft niet te kloppen ) is dat Europese bank 5000miljard er bij heeft gedrukt en waar blijft het allemaal ? de inflatie stijgt omdat er geldt is bij gedrukt plus de economie kan het misschien helemaal niet aan
hoop dat de prioriteiten nu worden dat we overleven (economies gezien)
cornelissen
Quote Reactie van @hans-hans:
Wat ik gehoord heb (hoeft niet te kloppen ) is dat Europese bank 5000miljard er bij heeft gedrukt en waar blijft het allemaal ?

Zal wel het bedrag zijn sinds het opkoopprogramma van de ECB sinds de start in 2013 of zo. Dit waren hoofdzakelijk staatsobligaties en dat geld is al uitgegeven. Deze blijft men doorrollen ,dus als ze afgelost moeten worden door de staat gaat men deze aflossing meteen gebruiken om nieuwe te kopen. Dit is tegenstelling tot de VS, waar de centrale bank heeft aangeven ze niet te gaan doorrollen, wat dus een verkrapping gaat geven van de geldmarkt.
Achso
@hans-hans ja nu nog even een triljoen voor de wederopbouw van Ukraine. Je snapt niet dat de inflatie omhoog dendert

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's defensie , ammoniakrechten , stikstoffonds , herprioriteren , klimaatfonds en nationaal groeifonds geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.375