Kaart opnieuw aangepast: minder stikstofgevoelige natuur in Rijntakken

Provincie Gelderland paste opnieuw de kaart aan die de stikstofgevoelige natuur in het Gelderse deel van het Natura 2000-gebied Rijntakken weergeeft. Er is 622 hectare van de kaart gehaald.

Quote:
Stikstofgevoelige natuur komt alleen voor in Natura 2000-gebieden. In de Rijntakken gaat het nu vooral om leefgebieden van vogels en andere dieren. Om te bepalen of een stikstofgevoelig leefgebied-type daadwerkelijk voorkomt, is landelijk in eerste instantie een beoordeling gemaakt op basis van het voorzorgsbeginsel. Als niet zeker is dat er géén stikstofgevoelig leefgebied-type is, geeft de kaart een perceel weer als stikstofgevoelig leefgebied-type.

Deel dit topic

Reacties

+10
Grasbaal
Met dank aan STAF....
+1
klant
@Grasbaal goed werk van die club zouden er meer van moeten zijn
Weidezicht
@Grasbaal waarom die puntjes achter staf? Dat suggereert dat je juist vind van niet?
marcel r
Quote Reactie van @Grasbaal:
Met dank aan STAF

Heeft STAF de percelen aangewezen?
+1
Grasbaal
Nee, alleen maar positief.STAF heeft een rol gehad in het aanleveren van de juisten cijfers hiervoor.
+2
marcel r
STAF heeft als eerste geconstateerd dat er in de nieuwe aerius draai van oktober 2021 stikstofgevoelige leefgebieden aangewezen zijn. Dank daarvoor, iemand moet het als eerst zien(Ik ben ook donateur voor STAF).
Direct hebben wij als lokale LTO contact gezocht met de gedeputeerde van de provincie, met het verzoek de leefgebieden op agrarische percelen per direct te verwijderen.
Vervolgens zijn er kamervragen over gesteld, dat het toch niet waar kan zijn dat er stikstofgevoelige leefgebieden aangewezen zijn op agrarische percelen, die gewoon bemest worden.
De minister heeft aangegeven dat dit niet juist kan zijn.
Lokaal hebben wij geïnventariseerd welke percelen het betreft, hiervan zijn, zoals in het bovenstaande bericht ook vermeld is, een groot deel van de percelen inmiddels weer verwijderd als leefgebied.
Percelen waar twijfel over was, zijn bezocht door een ecoloog en vrijwel ook allemaal van de lijst verwijderd.
Ik kan niet spreken voor alle andere lokale LTO-afdelingen, maar hier is de inzet groot geweest, met een redelijk resultaat.
Grasbaal
@marcel r samen sterk

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN