Kamerbrief ver onder de maat en toelichting in de media wijst beschuldigende vinger eenzijdig naar de boer - Nederlandse Melkveehouders Vakbond

Op vrijdag 1 april 2022 is de Kamerbrief van 24 pagina’s inclusief bijlages gepresenteerd, waarbij invulling wordt gegeven aan de afspraken zoals die in het regeerakkoord staan. Minister van der Wal heeft dit gepresenteerd als “Hoofdlijnen van de gecombineerde aanpak van natuur, water en klimaat...
Het bericht Kamerbrief ver onder de maat en toelichting in de media wijst beschuldigende vinger eenzijdig naar de boer verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

Media-uitingen minister van der Wal wekken terecht grote woede
Een bekend gezegde luidt: de toon maakt de muziek. De Kamerbrief van de minister is al geen goed muziekstuk, maar de toon maakt het niet om aan te horen. In diverse media luidt de minister de noodklok over de staat van de natuur. “De natuur kleurt dieprood, let maar op: je ziet langs de snelweg vooral brandnetels en bramen” …en nog erger… “straks hebben we geen drinkwater meer.” Bij dat alles wordt uitsluitend met de vinger naar de landbouw gewezen. Dit is niet de manier om mét de sector de problemen aan te pakken.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Duzz......het bewijs dat de landbouw veel stikstof uitstoot is: veel brandnetels en bramen langs de snelweg....
klant
@kanniewaarzijn das apart zeg hier geen distels en bramenstruiken rondom de stal en nergens in het land een bramenstruik of distel te bekennen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouders en drinkwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0