Top EU-zuivel naar Den Haag voor EDA-congres

Persbericht

Beleidsmakers van zuivelondernemingen en -organisaties in Europa komen naar het jaarlijkse congres van de EDA (European Dairy Association). Het congres wordt dit jaar in Den Haag gehouden, van 23-25 september 2010. Er worden circa 150 deelnemers verwacht uit alle landen van de Europese Unie. De organisatie is in handen van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).


Op het congres spreken bekende internationale deskundigen over actuele onderwerpen.

Hoogtepunt is het World Dairy Forum op vrijdag 24 september. Op het programma staan o.a.

-Common Agricultural Policy, looking ahead
Bij dit thema kijken de sprekers naar het Europese landbouwbeleid in de komende vijftien jaar. Met Robert Thompson, University of Illinois; Herman Versteijlen, Directeur DG-Agri, Europese Commissie en George Lyon, Europees Parlement.

-Working towards the sustainable dairy sector
Hoe de zuivelketen kan werken aan een duurzame productie, waaronder een beperking van de uitstoot van broeikasgassen. Sprekers zijn: Kees Wantenaar,bestuursvoorzitter vanKoninklijke FrieslandCampina; Theun Vellinga, FAO/Wageningen Universiteit en Richard Perkins, Directeur WWF.

-Food information, nourishing the consumer's confidence?
Over de meest effectieve vorm van voedingsinformatie aan consumenten. Met Douglas DiRienzo, Dairy Management Inc., USA ; Esther de Lange, Europees Parlement en een vertegenwoordiger van de Europese consumentenorganisatie BEUC.

Meer informatie op [www.eda2010.com].

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europa , landbouwbeleid , zuivel , uitstoot , europees , zuivelketen en dairy geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0