'Lokale partij trekt vooral de 'tegenstemmers''



Quote:
Niet eerder stemden zoveel kiezers op een lokale partij. Hun aantal nam opnieuw toe. Het zijn vooral de kiezers die 'tegen' de heersende macht en het bestaande stelsel zijn, die zich achter de lokale partijen scharen.

Deel dit topic

Reacties

+1
cjw73
Kun je nog een slapper excuus bedenken jesse klaver.
+2
Bennie Stevelink
Veel lokale partijen zijn vroegere jaren ontstaan als afsplitsing van landelijke partijen. Ze splitsten zich niet af vanwege verschil in visie. Meestal ontstonden afsplitsingen doordat personen gefrustreerd waren in hun persoonlijke ambitie.
Vaak zie je dat uit zo’n afgesplitste lokale partij weer nieuwe afsplitsingen voortkomen. Ook weer om persoonlijke redenen. Meerdere personen die allemaal de eerste viool willen spelen, dat niet kunnen en zich dan maar afsplitsen, een eigen partij beginnen waar ze wél de eerste viool kunnen spelen. In vrijwel iedere gemeenteraad zitten tegenwoordig wel één of meerdere charlatans.
+5
duitser
@Bennie Stevelink ook goedemorgen, Bennie 😂😂
+1
Bennie Stevelink
@duitser ik zie dat je er inhoudelijk blijkbaar niets tegenin kunt brengen.
+2
Twentsch Land
Ook in de tweede kamer zijn de jaren door afsplitsingen geweest of juist samenvoegen waar onder het huidige CDA . Lokale partijen zijn soms juist een geweldig naast de al bestaande partijen ... waarom ? Nou omdat die op de hoogte zijn van de plaatselijke omstandigheden en dus meer voor de mensen en het gebied kunnen doen.....veel meer soms dan een vast geroeste volgeling van een landelijke partij.

@Bennie Stevelink
+7
Melkveehoudernh
@Twentsch Land eens, bovendien worden de grote partijen teveel geregeerd door spindoctors en media trainers waardoor er geen politicus is bij deze partijen die nog oprecht en vertrouwd overkomt. Daarbij komt dan nog dat t allemaal beroeps politici zijn die vanaf de opleiding bedrijfskunde/rechten nooit in het normale leven gestaan hebben. Laat staan aan de lopende band of op de steiger. Ze hebben werkelijk geen idee meer wat een "gewoon" mens doet en voelt..
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
omdat die op de hoogte zijn van de plaatselijke omstandigheden en dus meer voor de mensen en het gebied kunnen doen.....

Maar dat noemt men dan juist populisme!
+1
Spuit11
@kanniewaarzijn ..en als keiharde deuger is men daar wars van. Dan wordt er maar weer gekozen voor het oude, vertrouwde(🤣) kartel.
kanniewaarzijn
@Spuit11 Gemakzucht...
demelkboer
@Bennie Stevelink bij de landelijke partijen zitten ook charlatans
Bennie Stevelink
@demelkboer
Quote:
bij de landelijke partijen zitten ook charlatans

Klopt!

De gemeentelijke afdelingen van landelijke partijen hebben een provinciaal of landelijk bestuur boven zich staan die in het uiterste geval kan ingrijpen. Dit is een paar jaar geleden gebeurd bij de CDA afdeling in Hengelo. Daar was het zo’n totale puinhoop dat op provinciaal niveau is ingegrepen. Dat gaat niet zomaar. De CDA afdelingen van alle gemeentes in Overijssel moesten instemmen met curatelestelling. Als de afdeling van ook maar één gemeente tegen zou stemmen kan het provinciale bestuur niet ingrijpen. Maar ook al is de drempel hoog, er is in ieder geval een mogelijkheid tot ingrijpen.
Lokale partijen hebben dat niet. Daar staat geen provinciale of landelijke partij boven. Als daar charlatans de leiding in handen hebben houdt niemand het tegen.
Enkele voorbeelden:
In Hengelo hebben ze een lokale partij waarvan de lijstrekker al 3 of 4 afsplitsingen achter zich heeft. Bij een vorige partij wordt hij verdacht van het zetten van de handtekening van een ander om geld over te maken waar hij geen bevoegdheid voor had.
Bij ons in de gemeente Dinkelland hebben we een lokale partij die eerder (naar eigen zeggen) voor D’66 meedeed. Nu doet hij (naar eigen zeggen) mee namens BBB. Bij het CDA in Dinkelland vertrouwden ze dat niet. Ze hebben contact opgenomen met BBB en de bevestiging gekregen dat er geen samenwerking is met deze lokale partij.
+4
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Mensen moeten ergens opstemmen Bennie. En alleen hele oude mensen en wat jongeren authisten die alleen maar altijd hetzelfde kunnen doen, stemmen nog cda. Typerend natuurlijk het commentaar van jouw vriendin die er doorgaans flink naast zit. Het cda is, al jaren, een onderdeel van d 66/groenlinks/pvda/vvd. Lokale partijen besturen, al jaren, de dorpen en steden. Cda/lto boeren in de lokale politiek ondertussen proberen zichzelf gemeente grond, waterschaps grond kerkgrond sbb grond cadeau te doen en zichzelf vergunningen te geven en dan zich weg te laten kopen. Corruptie noemen ze dat ook wel Bennie.
Nevergiveup
@Hans van Bergen Als je de PB bijdragen eens een beetje dieper analyseert heeft Bennie een persoonlijkheidsstoornis , die neigt naar narcisme , maar niet helemaal , wel in het middelpunt/aandacht willen staan en alles wat hij verteld moet zo zijn en past in zijn ideale wereld , zonder nu bv. Weer door te hebben de democratie voor de zwijnen te gooien met wat hij hierboven weer neer zet , waar hij zelf altijd zo vol van is.

Ik reageer er niet eens meer op.
Bennie Stevelink
@Hans van Bergen bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week stond een vertegenwoordigster van FvD in zowel Oldenzaal als Hengelo op de kieslijst. Zou ze in Oldenzaal worden gekozen dan ging ze in Oldenzaal wonen, werd ze in Hengelo gekozen dan ging ze daar wonen. Ze was wel gewend aan verschillende vestigingsplaatsen omdat ze van oorsprong van het woonwagenkamp kwam.
+1
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Dat moet er een zijn met ongekende potentie en kwaliteit als je van een woonwagenkamp je opgewerkt hebt naar zo'n functie , denk je ook niet ?

Daar kan Soumaya Sahla nog een puntje aan zuigen , om er eens een van die velen te noemen .....
Bennie Stevelink
@Nevergiveup Welke capaciteiten heb je nodig om voor FvD op de kieslijst te komen? Welke concurrentie had deze mevrouw?
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Ik zou het niet weten Bennie.

Maar we kunnen nu wel weer een hele discussie gaan voeren wat wel en niet , bv. De Jonge als schoolmeestertje naar Corona chief ?

Of activist D Samson , vast gezeten in de gevangenis ...

Maar we kunnen pas oordelen als iemand door de mand valt of juist niet , discriminatie op voorhand zou toch niet horen in dit land Bennie , of was je dat dan wel weer vergeten.

Trouwens de achtergrond van Woonwagen mensen was best om over na te denken , er zijn wel meer groepen gedecimeerd in het verleden ...

Zonder dat ik het trouwens specifiek wil opnemen voor Woonwagen mensen of voor FVD.

owrs.nl/onderwijs/achtergrond-woonwagenbewoners/….
+1
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Bennie ik zal je even bijpraten over de capaciteiten van jouw cda/lto vrienden. De cda lijst van de laatste gemeente raads verkiezing was vernieuwd. Iemand die al 300.000 jaar mee cda't had zijn dochter gestuurd. Ook stonden er nieuwe gezichten op die enthousiast voorkeurstemmen binnen hun voetbal en hockey team binnenhaalden. De oude walrussen stonden lager maar die hadden ineens bejaardenhuizen afgestroopt en 400 voorkeurstemmen binnengeharkt. Toudeledokie dus voor de vernieuwers want met 400stemmen zit je in d eraad. De voorkeurstemmen van de jongeren nemen we graag erbij. En zo zitten de slaper en de gapers gewoon weer in de raad
+1
Nevergiveup
@Hans van Bergen Jij beschrijft ook nu een stukje van de oorzaak van deze topic , Bennie kan wel van alles beschrijven en wegcijferen , maar als je echt realistisch naar de maatschappij , het nieuws , politiek en EU kijkt , dan is deze topic het topje van de ijsberg , en ook heel begrijpelijk dat dit gebeurd, of je het er mee eens bent of niet.

Er is eigenlijk één groot faal beleid zeker de laatste 10 jaar , waar ook al voor gewaarschuwd is , en dat is niet alleen in de Haag , maar doe de oogkleppen af , zie en hoor ....

Dus de politiek moet niet jammeren over die locale partijen , de boemerang komt nu genadeloos terug.
+4
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week stond een vertegenwoordigster van FvD in zowel Oldenzaal als Hengelo op de kieslijst. Zou ze in Oldenzaal worden gekozen dan ging ze in Oldenzaal wonen, werd ze in Hengelo gekozen dan ging ze daar wonen. Ze was wel gewend aan verschillende vestigingsplaatsen omdat ze van oorsprong van het woonwagenkamp kwam

Het is bij wet toegestaan om bij twee gemeentes op de kieslijst staan, dus wat is het probleem? Volgens mij ben je constant opzoek naar een excuus om met met modder te gooien naar het FVD en alles wat geen LTO of CDA is.
kiesraad.nl/verkiezingen/vraag-en-antwoord/…

Daarnaast woont 1 op de 7 wethouders niet woonachtig in de gemeente die zij besturen wat tegen de wet is en de belastingbetaler een hoop geld kost. Hier hoor ik jou nooit over, waarschijnlijk omdat de zittende partijen inclusief jouw CDA hier aan schuldig maken.
binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/…
+1
Weidezicht
@jordi 1455 bij ons stapte donderdag de nr 1 van de cda lijst op. Cda heeft hier 5zetels en was 1 gegroeid. Samen met een lokale partij (ook 5, 1 verloren) de grootste. Stapt die op omdat hij de koers vd partij niet zag zitten. Tja, dat de dag na de verkiezingen.
+1
John Spithoven
@Bennie Stevelink Beste Bennie en Ester,

Alleerst de columns. In het algemeen zorgen jullie bijdragen in columns voor meer schade aan de LTO organisatie dan goodwil . Alleen de reacties onder de meeste columns zijn daar al getuigen van.

Dan deze column: De democratie is een groot goed, dus daar hebben we dezelfde lijn.
Maar in deze column beschrijven jullie dat de winst van de lokale partijen ten koste is gegaan van het landelijk opererende CDA en VVD. Even later beschrijven jullie dat aanhangers van lokale partijen in de rechts populistische hoek zitten van BBB, FVD,, PVV en JA21.

En die redenering klopt niet. CDA en VVD had en heeft geen electoraat gehad ( of heeft) in de rechts populistische hoek.

Het verlies van met name het CDA, wat al jaren speelt, is dat het electoraat van het CDA het achterkamertjes handelen zat is. Ook de Bildenberg aanhang bij CDA prominenten, en daarmee het gedachte goed ( het onderwerpen van arbeid en kapitaal van het volk aan de macht van de elite) hangt de stemmers de keel uit. Dat jullie organisatie deze lijntjes nog wel in tact houdt, zorgt ( gezien het electoraat van het CDA) dat jullie je buiten spel zetten.
En dat ondermijnt de democratie dan weer....
+1
jordi 1455
Quote Reactie van @John Spithoven:
Het verlies van met name het CDA, wat al jaren speelt, is dat het electoraat van het CDA het achterkamertjes handelen zat is. Ook de Bildenberg aanhang bij CDA prominenten, en daarmee het gedachte goed ( het onderwerpen van arbeid en kapitaal van het volk aan de macht van de elite) hangt de stemmers de keel uit. Dat jullie organisatie deze lijntjes nog wel in tact houdt, zorgt ( gezien het electoraat van het CDA) dat jullie je buiten spel zetten.En dat ondermijnt de democratie dan weer....

Ik denk hoe het CDA Omtzigt behandelde en de mond probeerden te snoeren veel kwaad bloed heeft gezet bij kiezers. Overigens zijn veel CDA prominenten lid van het WEF (je weet wel van de great reset) net als Rutte (VVD), Kaag (D66) en zelfs Carola Schouten van de CU is lid van die club. De invloed van het WEF gaat nog verder, zelfs de LTO heeft een lakei van die club.
wef.org.in/willemien-koning/
robbies
@John Spithoven er zijn ook binnen het CDA mensen die het niet eens zijn met de koers van CDA. Denk maar niet dat het historische dieptepunt van het huidige CDA geaccepteerd wordt binnen de gelederen. Ook het Brabantse beleid niet. Makkelijkste is lidmaatschap opzeggen en weglopen. En dan?

Voor de rest is het een verschrikkelijk slechte column. In onze gemeente zijn de lokale partijen links. Geen intensieve veehouderij meer en alles naar natuur. Van de twee grootste kernen heeft er 1 lokale partij zelfs geen enkele boer op de lijst staan.
John Spithoven
@robbies Ik sta ook nog steeds achter het gedachte goed van CDA, het rentmeesterschap. Maar er zijn wel een aantal lieden die dat stevig verkloot hebben .
robbies
@John Spithoven aan het verkloten zijn. En met elk vertrekkend agrarisch lid wordt de stroming die dat geluid vertolkt groter. Dat is mijn motivatie on te blijven
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
omdat ze van oorsprong van het woonwagenkamp kwam.

Wat een misselijke opmerking!
Bennie Stevelink
@kanniewaarzijn er stond een uitgebreid artikel over deze kandidate in Tubantia waarin zij dit zelf vertelde.
Nevergiveup
@Bennie Stevelink Kijk dat is nu netjes en eerlijk , niet zoals die Hoekstra die weer ergens geld met constructie op die belasting paradijs eilanden had staan ..

trouw.nl/economie/…
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. was wel gewend aan verschillende vestigingsplaatsen omdat ze van oorsprong van het woonwagenkamp kwam.
valt dit nu onder het kopje discriminatie of framen?
Bennie Stevelink
@Vdejong
Quote:
valt dit nu onder het kopje discriminatie of framen?

Dit valt onder het kopje citeren. Het stond in de krant.
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. Het stond in de krant.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣. 😓
+2
de hoef
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
blijkbaar niets tegenin kunt brengen.

hij laat je gewoon lullen
Melkveehoudernh
@Bennie Stevelink kan het meestal niet geheel oneens met je zijn maar ik vindt dat je hier de lokale politiek tekort doet. Ken best een aantal heel gemotiveerde en gedreven lokale mensen. Dit in tegenstelling tot de mensen die tot nu toe in het college zaten voor VVD en CDA en vooral gedreven werden door geld/projectontwikkeling en ego.
+4
Jaap40
@Bennie Stevelink mevrouw de sneu schildert een deel van het electoraat van lokale partijen af als pvv achtig partijen. Nu ga je zelf door de ondergrens mevrouw de sno.
Het zijn gewoon voornamelijk de vroegere vvd en cda en cu stemmers die hun oude partij definitief de rug hebben toe gekeerd.
Met de komst van sterkhouder van der plas bbb gaan we een nieuw politiek tijdperk in.
+1
j h p
@Bennie Stevelink Hoe noem je eigenlijk een partij die zegt voor je op te komen maar uiteindelijk je een mes in de rug steekt omdat ze anderen liever te vriend houden?
+1
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
. één of meerdere charlatans
daarvan ben jij er 1?🤔
+2
weurding
@Bennie Stevelink hulde toch voor diegene die daadwerkelijk wat proberen te veranderen als ze het niet eens zijn met de gevestigde orde,, zie je ook wel bij tegengasgevers van o.a lto, maar steevast probeer jij die af te doen als charlatans en herrieschoppers
+1
Klavertje
@weurding In tijden van crisis bouwen de wijzen bruggen en de dwazen dammen.
+1
Taeke Brottner
Ach, straks komt BBB overal in de Provinciale Staten alle politieke boereninvloed monopoliseren en dan komt het allemaal goed 🙃
+1
Nevergiveup
@Taeke Brottner Dan komt de eerste levens behoefte waar die partij mede gelukkig ook voor gaat zeker goed. Een aantal paraciterende wensdenk wegkijkers krijgt dan de pin op de neus , en de rest zal er neutraal blij mee zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0