Extra gas winnen uit het gasveld Groningen. Is dat überhaupt mogelijk? En hoeveel gas zit er eigenlijk nog in de grond van Groningen?

Nu de roep om te stoppen met de import van gas uit Rusland steeds luider wordt, en de dreiging boven de markt hangt dat Rusland anders zelf aan de kraan draait, wordt steeds vaker naar Groningen gekeken. Want daar zit nog honderden miljarden kuub gas onder de grond. Kan de gaskraan zomaar verder open?

Deel dit topic

Reacties

weurding
Zal toch niet zo zijn dat Groningen mag verzakken (ook voor duitsland) omdat men Poetin de centen niet gunt, worden we afgesloten is het een ander verhaal, maar dan nog met mate
hypotheekboer
Kan het artikel niet lezen maar hoorde laatst als ik me niet vergis dat er nog voor 750 miljard euro in de grond zit. Kon iedere Groninger ruimschoots voor gecompenseerd worden hadden ze het over.
weurding
@hypotheekboer 450 miljard kuub werd het op geschat
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@hypotheekboer 450 miljard kuub werd het op geschat

Volgens Wikipedia nog ongeveer 683 miljard m3 winbaar over.
Overigens slechts een globale schatting
nl.wikipedia.org/wiki/Groningenveld/…(ook%20wel%20aardgasveld,de%20grootste%20aardgasvelden%20ter%20wereld.
weurding
@arie.j dvhn stond 450 miljard kuub, hier ook, recent nieuws

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kraan , rusland , gas , groningen , duurzaam en grond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0