Kamerbrief over de Voortgang 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn en derogatie



Quote:
Ministers Staghouwer en Van der Wal (LNV) informeren de Tweede Kamer over de Voortgang van het 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn en derogatie.

Deel dit topic

Reacties

+2
kanniewaarzijn
Wat zijn het toch een ongelooflijke smeerlappen!!
tuk tuk
Helaas jongens er is nog teveel mest fraude. En daar heeft carola niets aan gedaan
Albert Altena
@tuk tuk Al zijn het maar promieltjes.
Ze hebben een stok gevonden om mee te slaan.
ReneGroener
Zitten er nog maar net en hebben dit al kunnen beoordelen en opstellen?

Of zijn ze gewoon de nieuwe trekpoppen van het ambtenaren apparaat?
Klavertje
Intensieve melkveehouderij goodbye
Nevergiveup
@Klavertje Jij krijgt nog honger ....
Klavertje
Verder zal het kabinet, conform het coalitieakkoord, een transitie starten om te komen tot grondgebonden melkveehouderij.
jan w
Nederland wil ook hier weer mee: " Nog Roomser als de paus zijn". Dit door op een andere manier te meten dan de rest van de lidstaten. En als je naar de kaartjes kijkt, dan zitten de hoogste concentraties rondom de grote steden en bij de import van water via rivieren beken en sloten.
Maar men heeft weer een mooie knuppel gevonden om de landbouw te slaan.
+3
KOC1981
Eigenlijk zou het onderzoek wat ten grondslag ligt aan volgende zin in de kamerbrief voldoende moeten zijn om de derogatie veilig te stellen:

Daarbij komt dat een situatie waarin Nederland geen derogatie wordt verleend onwenselijk is, omdat dit zal leiden tot een verdere verslechtering van de waterkwaliteit waardoor wij mogelijk nog drastischer maatregelen zullen moeten nemen om de doelen van de Nitraatrichtlijn en de KRW te halen

Het gaat om waterkwaliteit, en blijkbaar wordt zonder de derogatie (lees minder gras en meer kunstmest) de waterkwaliteit slechter dan met derogatie. Dan is alle twijfel over wel of geen derogatie toch overbodig?
+2
bio boer
@KOC1981 andere lidstaten gunnen het ons niet dat kan ook
Thomas2000
@KOC1981 Met derogatie een betere water kwaliteit. Bij uitzondering dus.
bio boer
@Thomas2000 ik snap ook niet waarde de gedachte vandaan komt dat je met kunstmest je hele bemesting ruimte mag benutten maar met dierlijke mest niet dan kunstmest eventueel voor juiste mineralen balans of als start gift met 250 kg n uit dierlijke mest kan melkveehouderij prima zonder kunstmest
Thomas2000
@bio boer helemaal zonder lijkt me lastig, beetje bijstrooien met weiden is wel handig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , tweede kamer en nitraatrichtlijn geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0