Flynth wil noodlijdend Accon avm inlijven

Accountantsbureau Flynth gaat waarschijnlijk branchegenoot Accon avm inlijven. Daarmee lijkt er een oplossing gevonden voor Accon avm die in de problemen zit door een miljoenengat in de eigen boekhouding.

Deel dit topic

Reacties

+2
robbies
Ik blijf het apart vinden dat een accountantskantoor in zulk zwaar weer terecht is gekomen. Waarom zou je daar als concurrent geld in stoppen? Die klanten komen toch wel op de markt als ik het zo lees.
+1
hoest
@robbies misschien om het personeel ?
+2
robbies
@hoest personeel komt ook wel op de markt. En de goeien vertrekken meestal als eerste.
+1
cjw73
@hoest das ook mijn gedachte. Want het personeelsverloop bij flynth is groot en er gaan ook veel klanten weg.
+1
robbies
@cjw73 markt kopen dus?
+2
spotmelker
@cjw73 das niet zo'n wonder. Overal zie je mega kantoor gebouwen staan, ze drukken dito (concept) rapporten en dito rekeningen. Hier beginnen de goeien voor hunzelf en zijn vaak de helft goedkoper.
Frits1
@spotmelker dat is net als boeren met hun mooie trekkers, lease/huur.
+3
ted9
@Frits1 Voor jaar of wat geleden schreven ze zelf ook rode cijfers bij flynth. Facturen moet je goed bij ze controleren schrijven graag daar.
Frits1
@ted9 heb een prijs afspraak
+1
Nevergiveup
@spotmelker id. Hier doet een wegloper van daar nu de boekhouding.

Ca. halve prijs , voor heel speciale (fiscale vragen ) heeft hij een collega groep waar die mee kan overleggen mocht het nodig zijn, ze werken trouwens met zijn drieën nu , dus niet alleen.

Prima groepje , niks geen poeha , als je s'avonds soms appt met een vraagje krijg je zelfs nog antwoord , al hoeft dat voor mij niet eens

Had ik jaren eerder moeten hebben zo.

👍
+1
casev2
@Nevergiveup hier het zelfde verhaal. Alleen is die wegloper hier een zeer nabij familielid. Ze was het mismanagement en geld smijten van de top helemaal zat. Werkt nu ook voor de helft van haar oude uurtarief, inmiddels al met 2 oud collega's samen, en meer werk dan tijd...
bio boer
@Nevergiveup ik zit bij de avm heb ook gewoon rechtstreeks contact met de mensen op kantoor via 06 zo wel de accountant als jurist en mest boekhouder dat werkt gewoon fijn zij kunnen op kantoor ook snel met elkaar overleggen we hebben wel complex bedrijf met 3 bv's en 2 maatschappen en nog een persoonlijke onderneming van mijn vader dus hebben mensen die mij helpen ook wel eens hulp nodig van hoofd kantoor over ingewikkelde zaken
+1
Frits1
@bio boer complexiteit = het verdien model voor accountants kantoren
bio boer
@Frits1 ja zijn goede klant maar anders was het wel naar de belastig gegaan mijn mijn vader heeft 2 melkvee bedrijven een pluimvee bedrijf en nog windturbine als die overal beetje winst behaald gaf dat grote belasting aanslag terweil de winst hoofdzakelijk in aflossing zit mijn vader heeft alles voor marktwaarde moeten doen met bv en maatschappen hebben we stuk belasting bespaart wat we hebben kunnen benutten in het bedrijf
+1
Nevergiveup
@bio boer Ok , hier is het juist heel simpel , dus er zit inderdaad ook wel verschil in wat je dan verlangt van je boekhouder.

Hier heeft hij maar 1 opdracht 0 belasting betalen 😂😂😂
pieta
Quote Reactie van @Nevergiveup:
maar 1 opdracht 0 belasting betalen

Dat kun je simpel zelf regelen. Gewoon flink wat kosten maken.
Nevergiveup
@pieta Haha , zeker , beetje op 0 houden de boel , maar goed de boekhouder moet afschrijvingen en mogelijke posten goed benutten. Kunst is altijd beetje om wat privé te kunnen benutten , met wat bouwen zijn ze als het kan in de schuur en in huis bezig ...
+1
spotmelker
@Nevergiveup hier idem. Ik heb niks met lijvige rapporten met legio tot achter de komma gespecificeerde posten die mij meer kosten dan er uit te halen valt. Beetje belasting betalen is geen probleem maar als het de bedrijfsontwikkeling remt ( zoals hier het geval was) heb je een verkeerde/luie accountant.
Eddie1
Ik snap niet hoe dit mogelijk is, te dure kantoren en steeds minder klanten?
+1
casev2
@Eddie1 wat denk je dat de overhead is bij die grote kantoren. Zeer dure topmannen, dure kantoren, en links en rechts geld uitgeven alsof het niks is.
Dus in feite jezelf gedragen alsof je bij de Big 4 hoort, terwijl je je geld moet verdienen in het mkb......
Zwaagdijk
Ik heb bij flynth goeie ervaringen. Het is ook net waar je zit en met wie je te maken heb. Als je als accon het zo doe, hoe zal het dan die klanten vergaan?
cjw73
@Zwaagdijk zit er ook bij en qua werk heb ik totaal geen klachten. Heb alleen de laatste jaren nogal wat wisselingen in contactpersonen gehad.
friesboertje
Zouden ze de hooivorken van Accon ook overnemen?
oubi
Een boekhoudkantoor wat zijn EV berekent op 25 miljoen en er bij controle achter komt dat het maar 5 miljoen is die heeft toch wat uit te leggen.
Hans van Bergen
Das vrij simpel. Als je ondernemende clientele hebt die het nou moeilijk hebben en de factuur blijft ff liggen dan loopt dat zo
Overstapper
Wij hebben het helemaal gehad met abab. Wat raden jullie aan als accountant

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's flynth en accon avm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN