WNF voorvrouw Oerlemans werkt mee aan ontbossing!.

WNF beschuldigt de veehouderij van medeveroorzaker van ontbossing door het gebruik van het restproduct sojaschroot .
En dat is vreemd en onjuist.
Mevr Oerlemans van WNF, partner van RFC en initiatiefnemer van de biodiversiteit monitor doet aan windowdressing. In 2015 heeft WNF samen met de zuivel een certificaat systeem voor duurzame sojaschroot op gezet. 1kg gebruikte sojaschroot hier draagt bij aan productie 1 kg duurzame ontbossing vrije soja in Zuid Amerika. En dat gaat op dezelfde manier als met groene stroom. Een groen certificaat bij je energie leveranciers contact betekent niet dat je groene stroom krijgt geleverd.
Netto resultaat is wel een bijdrage aan duurzame teelt voor de totale verbruikte hoeveelheid sojaschroot in Nederland. Niets mis mee.

Maar nu verwijt Oerlemans in Zembla dat de veehouderij bijdraagt aan ontbossing. En dat is onjuist.
Nogmaals de uiteenzetting van de feiten.
WNF is partner van RFC.

WNF is initiatief nemer van het certificaat RTRS.

WNF zegt dat zuivel en vlees consumptie bijdraagt aan ontbossing in Zuid Amerika.

WNF is verantwoordelijk voor hetgeen ze nu zelf beweren. Door de door hun bedachte certificaten systeem duurzame soja teelt zijn ze zelf veroorzaker van de ruis op het model, ondersteund door RFC.

En wat is de reactie van de sector? RFC en Agrifirm gaan hun eigen systeem in twijfel brengen. NMV en LTO laten het gebeuren en de rest van de voerfabrikanten hebben het nakijken.

Maar wat is de echte agenda? De door WNF bepleitte veekrimp zorgt voor mega omzetverlies bij de periferie.
En WNF , Agrifirm en RFC zijn bezig met een een tweetje over de rug van de boerenstand en de rest van de periferie.

En zo heb je echt geen vijanden nodig.....

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere7serie
Timing van persbericht was natuurlijk geen toeval. Mijn best guess, Oerlemans beloofd RFC en Agrifirm luchtkastelen als ze precies doen wat ze zegt. Dus jullie introduceren nieuw stickertje en bijbehorende omzet, ik sloop de oude.
+1
Piet1960
Mevr. Oerlemans gaat natuurlijk precies zeggen wat Zembla wil horen, is vooropgezet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0