OM-baas over bedreigingen: 'Mensen beseffen impact van hun woorden niet'



Quote:
Het Openbaar Ministerie (OM) ziet zich in toenemende mate geconfronteerd met zaken waarin sprake is van opruiing of bedreigingen via vooral sociale media. "Mensen reageren hun boosheid af op een toetsenbord zonder te realiseren wat ze ermee aanrichten", zegt Gerrit van der Burg, de hoogste baas van het OM, tegen NU.nl.

Deel dit topic

Reacties

EMotie
Een goed stuk om een bak koffie bij te drinken
Weidezicht
@EMotie je moet het heel goed lezen en dan kun je er veel uithalen. Ook wel weer naar alle kanten uitlegbaar. Maar dst klakkeloos bedreigen vanachter een toetsenbord met als gevolg dat de halve bevolking beveiliging nodig heeft slaat ook nergens op. Dat soort anonieme hersenlozen mogen best vervolgd worden.
+2
wimpie61
Niet gek die bedreigingen , mensen worden gewoon steeds meer regels opgelegd
Bedrijven worden gewoon kapot gemaakt
Of onteigend dan barst de bom een keer
+1
EMotie
@wimpie61 Het is altijd belangrijk je hoofd en bier koel te houden.
achterhoeker2
@wimpie61 Ik vind dat wel gek.
+2
weurding
@achterhoeker2 tot dat je onteigend wordt😉
de jonge
@achterhoeker2 wat vind jij daar gek aan dan?
achterhoeker2
@de jonge Moet ik dat echt uitleggen?
Weidezicht
@wimpie61 het zojn volgens mij meest simpele zielen met teveel tijd die een beetje mensen de dood of ziektes toewensen. Zelfs die vrouw van meiland wordt bedreigd omdat ze iets over burka s heeft gezegd. Bij ons in het dorp geen sinterklaas intocht omdat mensen van de organisatie zijn bedreigd omdat er behalve regenboog pieten ook nog paar echte zwarte pieten bijlopen. Nou zulke bedreigers mogen van mee in het hok of retour moederland.
+6
Bartlehiemboer
Persoonlijk wordt ik naar van de taal die Hugo de Jonge uit spreekt. Dit komt mij ook over als bedreiging

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0