SMK herziet eisen ‘On the way to PlanetProof’-melk

Op 21 januari vindt er een aanpassing plaats aan het certficatieschema van ‘On the way to PlanetProof’-melk. De herziening voorziet in een aanscherping van de eisen.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Ik denk dat er een stalaanpassingscommissie voor de borging van stalaanpassingen komt en een commissie voor het borgen van het pootbekapprotocol. Piet Boer zal als ´dierlijke deskundige´ bij SMK waarschijnlijk met kandidaten komen die veel ervaring hebben met regeltjes en eisen. Persoonlijk gok ik dan op Frans Keurentjes en Erwin Wunnekink. Die zijn beschikbaar en zolang ze niet de algemene leiding hebben klappen en knikken ze wel.
+2
BertK
Begrijp ik het nu goed? Als PP melkveehouder op eigen kosten 10% van je land omvormen naar Natuurmonumenten-land? Alternatief is dat je NM land huurt natuurlijk. Snap nu wel waarom NM op de Campina verpakkingen staat.
+6
Bioepz
Het heet niet voor niets “on the way”. Het eind is nog lang niet in zicht. Maak je borst maar nat de komende jaren. Biologisch is het eind doel.
+1
puntertje
@Bioepz Geen enkele biologische melkveehouder kan voldoen aan eisen die aan de uitkomsten van de KLW worden gesteld bij PP. Wat dat zegt over de KLW, PP en biologische productie is aan u.
hans1980
Misschien is het probleem wel Hein shumacher met zijn "groene" ideeën
Hij eruit met zijn mega loon vergoeding
+1
matt
Alleen maar eisen eisen eisen,vergoeding lees ik niets over.
sorry
@matt de lat leggen ze wat hoger,ze willen het uitfasseren,minder deelnemers die kunnen voldoen..prijs wat hoger en jumbo bedankt ervoor....een escape voor de jongens én meisjes van frica
+3
George
Er moest niemand mee doe aan die flauwekul. Niemand . Steeds meer eisen voor de kat zijn kloten.
+1
Tommie1
@George Het houd niet op, niet vanzelf....
+1
Noorderling
@George had ie nog maar kloten, eerst lokken en nu zien wie bezwijkt met duimschroeven aandraaien.
+2
slagroomvla
Het sneue is dat die pp melkers zelf ook nog denken dat ze beter boer zijn als de rest... Wel het extra geld opstrijken, en de extra kosten mag iedereen aan meebetalen, en het dan gek vinden dat er zoveel leden steeds minder met de coöperatie hebben...
hans1980
@slagroomvla de postcode kanjer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0