Sperma prijs/ collum sjoerd Hofstee

Mensen lees ik het nu goed dat Sjoerd Hofstee in de nieuwe oogst zegt dat crv structureel spermaruim onder de normale leden prijs verkoopt in amerika en oost duitsland?
Er was een incident verleden jaar dat een restpartij paramount voor weinig verkocht was in Amerika dat geeft crv ook toe maar dat dit zoals Sjoerd in zijn collum wil doen geloven dat dit regelmatig gebeurt lijkt mij een uit de lucht gegrepen kreet, weten er hier meer mensen van?, of is dit laster? Zie het door mij onderstreepte en vet gemaakte allinina onderaan

Door Sjoerd Hofstee,

De Nederlandse fokkerijwereld kent weer een nieuwe soap. Hoofdrolspeler is een oude bekende op dit terrein: Arjan Pons. Hij verkocht particulier gewonnen sperma van eigen stieren, bij wet verboden, in onbedrukte rietjes, ook bij wet verboden.Ook verkocht Pons blanco rietjes onder de noemer Sunflower-rietje, terwijl het sperma in het rietje niet overeenkomt met het DNA van deze stier. Dat althans zegt Gerard Scheepens van KI-Samen na eigen onderzoek.

Er spelen dus zeker twee zaken. Eerst de blanco rietjes. Het gaat om de Ponsstar-stieren Endeavour, Starbright en Chairman. Deze stieren staan op een van Pons’ eigen bedrijven in Gouderak. Pons verkoopt rietjes hiervan door het hele land. Als hij het sperma van de stieren thuis gewonnen heeft, en dat heeft hij, dan mag hij dit niet verhandelen. Dit is, in verband met mogelijke veterinaire risico’s, verboden. Dat Pons dat een kromme regel vindt, is terecht. Een veehouder mag geen rietje van zelf gewonnen sperma verkopen aan zijn buurman omwille van veterinaire risico’s, maar wel een levende stier, koe of kalf. Een onzinnige regel dus, afgedwongen door de KI-organisaties, om hun markt af te schermen. Maar het is wel de wet. Pons moet zich hier dus aan houden.

Het sperma van die stieren is in Tsjechië gewonnen, zegt Pons. Bewijs daarvan kan hij niet overleggen. Het KI-station daar levert de rietjes onbedrukt terug, volgens hem. Dat is hoogst onwaarschijnlijk, want het is Europese regelgeving dat spermarietjes verplicht een KI-code en chargenummer moeten dragen. Pons is het hier niet mee eens. Hij beweert dat de regels voor verplichte bedrukking alleen in Nederland gelden en redeneert daarbij: „Ik ben particulier, maar betrek het sperma van een erkend winstation. Daarom mag ik dat vrij verhandelen.”

Een opmerkelijke redenering. Dat geldt ook voor Pons’ reactie op de aantijgingen van KI-Samen aan zijn adres over het ‘foute’ sperma in het rietje.

Pons zegt tegen de pers geen Sunflower te verkopen aan andere veehouders. Dat is aantoonbare onzin. Nieuwe Oogst heeft bewijs van recente facturen, afkomstig van Pons, waarop staat dat Sunflower verkocht is. De rietjes zijn blanco.

Daarnaast vertellen verschillende boeren Nieuwe Oogst en andere media dat zij via Arjan Pons zelf spermarietjes van Sunflower kochten. Sommige bedrukt, andere onbedrukt.

Dat Pons de boel besodemietert staat als een paal boven water. In hoeverre partijen als CRV, FHRS en KI-Samen boter op hun hoofd hebben, of zelfs machtspolitiek bedrijven, is helaas lastiger vast te stellen.

FHRS blijft de blanco rietjes gewoon registreren. Ze weten en wisten ervan, weten ook dat het verboden is. Maar ze vinden de regel net als Pons onzin en weigeren daarom actie te ondernemen.

Van KI-Samen en CRV is bekend dat zij nogal eens balen van Pons. Hij verkoopt zijn rietjes namelijk, al dan niet legaal, al jaren voor 3 euro per stuk. Bij Samen en CRV moet je zoeken naar een knappe stier onder de 10 euro. De schijn hebben ze helemaal tegen als je weet dat zowel CRV als KI-Samen (en andere KI-organisaties net zo) rietjes die ze in Nederland voor 10 tot 20 euro verkopen, in bijvoorbeeld Oost-Duitsland en de VS voor een paar euro aan de man brengen.

Een oud gezegde stelt: ‘De mens wil bedrogen worden.’ Dat geldt blijkbaar ook voor de meeste Nederlandse melkveehouders


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/07/2011 12:36 door puddingbroodje.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Hier staat de complete column: [melkquotum.startpagina.nl]
noordhollander
het is wel maandag maar wie is er niet goed wakker puddingbroodje kennelijk niet of wil je een eigen pons rubriekje maken???
puddingbroodje
mijn topic gaat niet over pons maar over de sperma prijs van crv in het buiteland!
OOOOOOOOO wat n spul.........
noordhollander
met regelmatige tussenpozen ook hier te koop let op de aanbiedingen!!!!
noordhollander
je zult alleen eerst sperma eens moeten scheiden van andere diensten en puur focussen
op de rietjesprijs en de kwaliteit daarvan en je dan toch een beeld moeten vormen wat je zoekt
kijk eerst eens welke koeien op jouw bedrijf passen en gebruik daar uit een stier van een vader, die je past
qua vererving op basis van melkgevende dochters en doe niet teveel aan hokuspokusfokkerij
en let op hoe betrouwbaar cijfers van fokstieren van bepaalde organisaties zijn
kijk eens een paar jaar na de eerste fokwaarde opnieuw voorbeelden zijn skalsumer jorryn en
lucky mike dat als je 1000 rietjes koopt die goedkoper per stuk zijn dan 30 is niet nieuw wellicht kun je die inkoop
beter wat samenvoegen daar zijn wel oplossingen voor te vinden.veel plezier en sukses daarmee...............


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/07/2011 10:15 door noordhollander.
Karsjen Tamminga
Het Pons prikbordnoordhollander

Nog even en er wordte meer over Pons geprikte dan dat er koeien van zijn stieren sperma drachtige zijn :
puddingbroodje
Ik had hem inmiddels/tergerlijkertijd gezien en geknipt en geplakt,
hoe langer ik er over nadenk hoe opmerkerlijker ik de uitspraak van sjoerd vind!
Wimsumar
Beste Puddingbroodje: Ja, dat leest u goed. Het is een ''normaal'' verschijnsel bij exportprodukten dat deze in het buitenland goedkoper (kunnen) zijn dan in het land van herkomst. ( Daarom wordt ook niet alle in Nederland geproduceerde zuivel geëxporteerd )


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 25/07/2011 12:50 door Wimsumar.
arnaud
In Nieuw zeeland was van de winter (voor hun de zomer) Fidelity 12 euro terwijl die in Nederland voor ik meen 27 eutjes op de stierenkaart stond.
Heb in de leden vergadering hier mijn ongenoegen over geuit en hun verhaal was dat Crv Ambreed, fidelity in een goedkoper pakket aanbood aan hun klanten.
Mijn mening was, en is dat wij voor (onder andere) de Nieuwzeelandse veehouders mee betalen.
puddingbroodje
Ik vind dat als ze op de afgelopen ledenvergaadering vragen hoe ze de ledenbetrokkenheid kunnen vergroten, eerst moeten zorgen dat de leden het sperma voor de goedkoopste prijs moeten kunnen kopen! en dan mogen ze daarna gekaanstekerij vragen gaan stellen met rode en groene kaartjes ( vragen als moet er in de toekomst een stier met een av hoger als 110 op de kaart gezet worden)!
anonymous_228
Je kunt van alles vinden maar als crv in het buitenland hetzelfde of meer vraagt per rietje als hier vekopen ze 0,niks. Alleen de nederlandse boeren geloven tot in de eeuwigheid dat de nieuwste " topper" het helemaal gaat maken en wil daar flink voor betalen.
Wees eerlijk tegenover jezelf, wat was de laatste stier van crv die wereldwijd erkent werd als topstier? Sunny Boy?
anonymous_105
Paramount rietjes konden ze in de VS alleen voor absolute bodemprijzen kwijt ver onder de kostprijs.
brabo
hiermee geef je dus zelf al antwoord op de vraag hoe goed het niveau is van de nederlandse cvr stieren.
het is dan ook de vraag of je ze dan zelf nog wel wil / moet gebruiken.
anonymous_105
Inderdaad. Ik begin steeds meer te twijfelen aan de kwaliteit van CRV stieren. Na de laatste MPR heb wij de vaarzen weer even op LW laten uitdraaien.
De CRV vaarzen staan onderaan en de dochters van COGENT stieren bovenaan.
Op basis van indexen zou dat niet kunnen.
anonymous_121
Bij ons hebben de fleckvieh kruislingen gewoon een hogere lactatiewaarde dan alle CRV dochters. Als je de fokwaarden ziet zou dat nooit kunnen.
Het is gewoon overal hetzelfde, de eigen stieren staan bovenaan, zo niet . Dan verander je de berekening gewoon wat.
anonymous_15
Heb je toch wel 30 jaar te lang over gedaan. Zo nu en dan naar een hobbyboer luisteren had je veel sores kunnen besparen
jvt
anonymous_15
brabo Schreef:
-------------------------------------------------------
> hiermee geef je dus zelf al antwoord op de vraag
> hoe goed het niveau is van de nederlandse cvr
> stieren.
> het is dan ook de vraag of je ze dan zelf nog wel
> wil / moet gebruiken.

weer een nieuw ras? combinatie tussen CRV en CVM, kan niet veel worden lijkt mij
jvt
ejb
ja in mijn ogen betaald buitenland op kwaliteit en de Nederlandse boer betaald blijkbaar nog graag een stuk extra voor emotie
dat laatste geld niet alleen voor CRV stieren maar voor alle stieren die hier aangeboden worden.
het is niet voor niets dat er zoveel spermaverkopers in Nederland de boer op gaan.
casev
marcel v Schreef:
-------------------------------------------------------
> Je kunt van alles vinden maar als crv in het
> buitenland hetzelfde of meer vraagt per rietje als
> hier vekopen ze 0,niks. Alleen de nederlandse
> boeren geloven tot in de eeuwigheid dat de
> nieuwste " topper" het helemaal gaat maken en wil
> daar flink voor betalen.


Tja,al die wereldwijdeovernamesmoetenergens van betaald worden!

Kostprijsvan`n rietjeligt heus niet hogerdan `n paar euro,de restispurewinst voor CRV
anonymous_15
CRV maakt maar een paar miljoen winst per jaar, dus kostprijs is echt wel hoger, ik denk dat ze op elk rietje maar 2 euro verdienen.
jvt
De door jou voorgestelde oplossing lijkt op het select sires/wws systeem. Eerst de eigen cooperatieve leden eerst, dan voor een dikke prijs rieten naar buitenland. Gevolg: als WWS eens een goede stier heeft, kunnen ze hem vaak niet leveren of met een lange wachtlijst.
Voor de leden leuk, maar in het buitenland krijg je met zo'n politiek niet de handen op elkaar; marktaandeel WWS is, ondanks een aantal leuke en goede stieren in het pakket, niet gigantisch groot in veel landen.
CRV zal dit in het kader van de joint-ventures natuurlijk niet kunnen maken..
Maar.. niet getreurd, je kunt ook best zonder de crv stieren
anonymous_359
potverdikkeme zeg doe ik het weer verkeerd, hier hebben de crv vaarzen gewoon een lactatie waarde van 103, heb ik weer niks te klagen
noordhollander
zelf tellen en wegen
jvt
vaarzen hebben bij de meeste bedrijven altijd een hogere LW, omdat ze nog geen tussenkalftijd hebben. Meeste bedrijven hebben eentkt van rond de 400 dagen, bij de 2e kalfs en ouder kost dat al gauw 2 punten LW.
Heb trouwens ook nooit gezegd dat de crv vaarzen geen melk kunnen geven, integendeel, juist vaak veel meer dan ze aankunnen
anonymous_359
gevat opgemerkt, kan ik wel waarderen. Mijn koeien zijn echter seriously easygoing met opstarten in de eerste lactatie. Waardoor de lw in de 2 e lactatie nog iets hoger is namelijk 104.
anonymous_15
je hoort bij de meerderheid hoor tom (behalve hier op het forum), meeste boeren zijn heel tevreden met hun priegel koetjes van Delta. Ze hebben nog steeds een marktaandeel dat ruim boven de 60% ligt volgens mij. Maar vergeet niet, het is allemaal commercie, iedereen in een hoek zetten, Goldwyn zou in canada 20 jaar geleden doodgeschoten zijn, fokker van zulke magere scharminkel, nu zijn ze er heel blij mee. En zo zijn er voorbeelden te over. Da's ook een nadeel van de index fokkerij, het vliegt van hot naar her, want er is toch weinig overeenkomende fokkerij te ontdekken in de 3 super stiervaders van dit moment: Goldwyn, Oman en Shottle, ze geven alle 3 compleet verschillende koeien.
anonymous_359
daarnaast bepaald hier niet crv welke stieren ik gebruik maar ik zelf en dat gaat vervolgens door sap. Met nvi heb ik overigens ook weinig. Sowieso met indexgetallen eigenlijk. Je hebt eerst de gemiddelden van de individuele nakomelingen, dan heb je bij indexen te maken met wegingen, en daar rolt dan het nvi uit.

Ik fok met name op enkele punten waarvan ik denk dat zij mij op termijn een economische koe opleveren, maar ook hier is het te gane pad hobbelig en langdurig
anonymous_15
door te kiezen voor crv maak je al wel de keuze voor een bepaald type koe. Daarbinnen mag jij je eigen stieren wel kiezen, maar het zullen nooit geen massale grote (ouderwetse) show koeien worden. CRV fokt op een hoogproduktief wat kleinig/mager ligboxenstal koetje voor de economische boer en dat doen ze blijkbaar heel goed, meeste boeren zijn heel tevreden, en daar gaat het toch om.
anonymous_15
Het is wel erg makkelijk om het probleem bij de boer te leggen. Alle marketing praat (incl. NVI) stuurt mensen wel een bepaalde kant op. Als je dan van die moeilijk te hanteren koeien hebt is het ineens de schuld van de boer. Ik ga er nog steeds vanuit dat de koeien er zijn voor de boer en niet andersom. Een paar van die fanatiekelingen zullen het wel mooi vinden om de hele dag te pamperen met van die gammele koetjes die bij een beetje oneffenheid al omvallen, meeste houden volgens mij meer van een robuuste sterke koe die gewoon doorhobbelt.
anonymous_228
Wat is het verschil dan met jouw broodheer jvt ? Abs vraagt in de VS ook meer dan het dubbele van de prijs die wij hier betalen!
jvt
zowel de firma uit Diessen ( en dus niet Hilvarenbeek) en ABS zijn particuliere ondernemingen, waar bij ABS als particuliere onderneming weer wordt aangestuurd door het cooperatieve Genus...
Zodoende kijkt ABS enkel en alleen waar geld te verdienen is, en past per land de prijzen aan waarbij de importeur van het desbetreffende land concurrerend kan werken.
anonymous_15
Volgens mij is dit een beetje de sunny boy discussie. Hoeveel sperma exporteer je van je superstieren. In het buitenland kun je een hogere prijs krijgen, maar daar is de cooperatie in eerste instantie niet voor opgericht. Als Oman holstein-god op aarde is (zoals ie in holstein land zo'n beetje gezien wordt) en ik had als cooperatie die stier in handen, dan zou ik wel aan de leden vragen, wat doen we er mee, snel geld door wat te verkopen in het buitenland, of houden we hem lekker voor ons zelf en hebben wij als cooperatie leden binnenkort een uitlopende holstein veestapel. Ik zou het snel weten, maar ik hoef ook een KI bedrijf met 100-en mensen in de lucht te houden. Veel moeite doen om een super stier te fokken, dan heb je er een en dan de rest van de wereld voor een paar centen er mee weglopen. Maar ik ben ook geen handelaar.
Wimsumar
jan is hobbyboer Schreef:
-------------------------------------------------------
>snel geld
> door wat te verkopen in het buitenland,

Beste JAn is Hobbyboer: Dat lukt ook alleen maar als het een stier is die in het fokdoel van betreffende land past.
anonymous_15
Marketing wim, daar gaat het om, WWS krijgt in Nederland ook de stier Blitz verkocht.Nico Bons heeft daar een hele mooie exterieurkoe van, waar op keuringen iedereen omheen loopt, oh oh wat prachtig. Deze stier vererft -0.68 Eiwit, nou niet bepaald het Nederlandse fokdoel.

[www.cr-delta.nl]
anonymous_151
er wordt hier pittig kritiek geleverd op crv, en ook ik heb er de laatste ledenvergadering een vraag over gesteld, en kreeg hetzelfde antwoord als van Herk hier boven schreef.

mijn vraag is nu dus, zeg mij eens wie wel goedkope rieten kan leveren, want alle stierenkaarten die ik onder ogen krijg, zijn gemiddeld op een hoger nivo kwa prijs dan CRV, en
al helemaal de buitenlandse Sperma foldertjes.

PS met Pons stieren wil ik niets te maken hebben, want die is in mijn ogen niet zuiver, kan ik net zo goed mijn koeien onder de stier van de buurman zetten.
anonymous_8
Zo langzamerhand dringt de vraag zich op:

waar ligt het omslagpunt tussen zaken doen met CRV en een louche handelaar in anonieme doses sperma?
anonymous_105
www.farmers4all.nl
jvt
insteek is al verkeerd, de vraag moet zijn wie sperma kan leveren met een goede prijs/kwaliteit verhouding...
anonymous_223
jvt Schreef:
-------------------------------------------------------
> insteek is al verkeerd, de vraag moet zijn wie
> sperma kan leveren met een goede prijs/kwaliteit
> verhouding...
oh en dan moet je in Hilvarenbeek zijn!!!
anonymous_15
Als je altijd alles te duur vind laat je toch bij Henk de Bruin zelf een stiertje springen en dan heb je voor minder dan een euro per rietje sperma van goede kwaliteit beschikbaar. Niet verkopen aan andere boeren want dan ga je Pons achterna.

Ik kijk zelf eigenlijk nooit naar de sperma prijs, als een stier mij past, wat kan mij het schelen of die stier een paar tientjes meer kost, dat zal aan het eind van de rit het verschil ook niet maken. Ik ben toch nooit zo in de hype stieren dus die van mij doen standaard ergens tussen de 15 en 50 euro, de meeste hobby's kosten meer geld. Maar hier komen dus ook nooit geen stierenverkopers over de vloer, wel zo rustig, da's ook weer een voordeel van weinig koeien (en eigenwijs zijn).
anonymous_78
>>Als je altijd alles te duur vind laat je toch bij Henk de Bruin zelf een stiertje springen en dan heb je voor minder dan een >>euro per rietje sperma van goede kwaliteit beschikbaar.

waarom moet je Henk de Bruin bellen om een stier te laten springen , moet hij het voor doen of zo ? , die van ons kan het ook zonder praktijk of theorieles , dat kost niets , en hij doet het nog graag ook
anonymous_15
Henk maakt er (bedrukte) KI waardige rietjes van, je mag ze alleen niet aan andere boeren verkopen omdat de stieren veterinair niet getest zijn. Dat kan jouw stier allemaal niet, tenminste, dat denk ik.
anonymous_8
Ik verkeerde in de veronderstelling dat Theo zijn zonen alles liet doen....
anonymous_78
>>Henk maakt er (bedrukte) KI waardige rietjes van, je mag ze alleen niet aan andere boeren verkopen omdat de stieren >>veterinair niet getest zijn. Dat kan jouw stier allemaal niet, tenminste, dat denk ik.

dan kan je die stier toch gewoon zelf het werk laten doen , werken voor de stier is een hobby van mij
anonymous_15
stieren zijn gevaarlijk theo, zowel voor mens als koe op de roosters, meestal gevaarlijker dan een inseminator die op het bedrijf komt.
anonymous_78
>>stieren zijn gevaarlijk theo, zowel voor mens als koe op de roosters, meestal gevaarlijker dan een inseminator die op het >>bedrijf komt.

een stier is niet altijd gevaarlijk , maar je moet ze wel altijd in de gaten houden , ze kunnen wel eens lastig worden en dan is de slager er altijd nog blij mee
anonymous_15
als er een stier in de stal loopt komt de bedrijfsverzorging al standaard met 2 personen, dus dat zegt volgens mij wel iets over deze mallotige stieren.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/07/2011 20:18 door jan is hobbyboer.
anonymous_8
Er lopen bij de bedrijfsverzorging ook nog wel een paar normale figuren rond hoor...
Erco
haha
anonymous_15
erg scherp, ik heb de tekst maar ietsje gewijzigd
brabo
ik denk dat je tekst nog een keer moet aanpassen. Het is namelijk zo dat als er een stier tussen de koeien loopt dan komt er geen bedrijfsverzorger voordat stier apart zit of verkocht is.
anonymous_15
is het al zo ver, wel terecht trouwens.
anonymous_78
ze komen hier nooit
anonymous_15
jij hebt zoons volgens mij. da's de perfecte bedrijfverzorging
anonymous_78
daarvan is er maar 1 die kan melken , maar ik heb ook een vrouw die in geval van nood kan melken
jvt
Nee, niet in Hilvarenbeek, al 2 jaar niet meer
anonymous_15
ik ben geen verkoper (en ook volledig ongeschikt), maar ik zou er persoonlijk schijtziek van worden, van die boeren die eigenlijk alles te duur vinden. Lijkt me slecht voor je humeur als je 4 van dat soort eikels achter elkaar gehad hebt, arme kinderen 's avonds
jvt
da's het voordeel van vaste klanten en niet hoeven verkopen; 's-morgens een zeikerd, pak je's-middags een leuke klant of 2..
brabo
3 klanten per dag lijkt me niet zo veel
nu weten we dus waarom heemskerk's sperma duurder moet zijn
ejb
en waarom ze maar blijven zeuren anders zijn halverwege de ochtend al klaar met hun rondje

wat mij toendertijd ook verbaasd heeft dat b.v toen de Engelse stier Shottle hier €115 ex moest kosten was hij in b.v. Spanje voor €70 ex te koop terwijl qua afstand Spanje verder weg ligt van Engeland .

sindsdien pas ik ervoor om voor HF sperma boven de €20 te betalen


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/07/2011 09:19 door ejb.
jvt
afstand speelt geen rol, in een spermavat kun je veel rieten duwen, en vliegtuig kost op al die rieten geen drol. Prijsstellingen zijn per land verschillend, om wereldwijd de vraag wat te spreiden. Onze organisatie kan bepaalde stieren relatief goedkoop inkopen, andere worden door ABS bewust duur op inkoopprijs gezet, zodat deze minder verkocht zullen gaan worden. Dit wordt gedaan om te verkopen dat de hele wereld op 1 stier vliegt, en er overal wachtlijsten ontstaan. Daarnaast worden exlusieve stieren in het spoelcircuit toch wel verkocht, ongeacht de prijs, vaste klanten krijgen naderhand de kans om met speciale kortingen deze stieren toch te kunnen gebruiken.
Maar... niet goed opgelet destijds?? Shottle koste in den beginne maar 35 euro...
ejb
jawel ken de prijsopbouw van shottle wel en heb hem dus ook weinig gebruikt en toen bij €35 was hij niet meer waard €115 is en was mij gewoon veel te veel voor een buitenlandse stier op basis van proefstierdochters en ben hem pas gebruiken toen fokstierdochters aan de melk waren maar heb wel getwijfelt toen ik hem op basis van proefstierdochters veel goedkoper uit b.v. spanje kon halen maar volgens mij mag dat niet of heb ik het mis? want ik houd niet van dingen doen die buiten de regels zijn.

want ik weet nog dat ik jocko in lichtgroene rieten had terwijl K&L ze nog in donkergroene rieten verkocht en ze niet leverbaar waren wouden ze wel heel graag weten hoe ik eraan kwam terwijl ze vanaf dat moment alleen maar in lichtgroene rieten zaten overigens wel keurig gedrukt met alles wat erop moet staan
jvt
shottle is eigenlijk een slecht voorbeeld van prijsopbouw, daar deze destijds kampte met zeer lage spermaproduktie.
Zgn grijze import is eigenlijk verboden, controle kan plaatsvinden doordat bij elke spermalevering badgenummers e.d. vermeld moeten worden. Alles kan, maar risico is natuurlijk voor jezelf..
jvt
Excuse me, ik hoef alleen maar te keuren en bijbehorende administratie. Vandaag dus 3 klanten gehad en 107 koeien gekeurd. Meen dat een crv inspecteur in een dag dat meestal niet doet.
Routerijder, daar verwar je me mischien mee, moet afhankelijk van afstanden tussen klanten (zitten ze in dezelfde straat of moet je in Midden Limburg verscheidene dorpen bezoeken met in elk dorp nog 2 melkveehouders, tussen de 15 en 25 klanten per dag bezoeken.
Heemskerk c.q. ABS sperma ligt op het moment zeer concurerend in de markt, zeker prijs/kwaliteit gezien, dus waar je de gedachte van hogere spermaprijzen vandaan haalt weet ik niet, ja voor 3 euro per rietje rijden we niet rond, maar dat houd niemand lang vol...
Heb je trouwens de kaarten van Semex, Alta en WWS de laatste tijd eens bekeken qua prijzen? Crv is wel goedkoper, maar eerder in dit topic had je zelf al de kwaliteit van hun stieren beoordeeld
brabo
ik bedoelde idd duurder dan 3 euro.
En je hoeft me tegen mij niet te verdedigen hoor, want ik kan momenteel best goed leven met het aanbod van Heemskerk. Dit is overigens ook wel eens anders geweest, maar handel staat of valt nu eenmaal met het stieren aanbod.

Maar volgens mij doen de inspecteurs van crv nog wel meer bedrijven en koeien per dag. Hier is hij tenminste altijd binnen het uur weer weg, maar dat komt misschien ook wel dat hij hier zijn SAP-toespraakje hier niet hoeft te houden.
jvt
Wellicht wel meer koeien, maar vanmorgen had ik ook nog ff 70 koeien gemolken, gevoerd en kalfjes laten drinken, zodoend was ik niet eerder dan 10.00 uur bij eerste klant, en tussen de middag meen ik dat ik ook nog wel ff siesta mag houden
anonymous_15
laat je niet opnaaien, al keur je maar 3 koeien per dag en is de baas daar tevreden mee (relatiebeheer zullen we maar zeggen), wat kan jouw het schelen. In calvinistisch koeienland is hoe harder werken hoe beter, maar soms is een beetje slimmer werken ook wel een oplossing. Bijvoorbeeld klanten waar je toch (bijna) nooit wat verkoopt en dan ook nog de maximale korting willen hebben maar gewoon aan een concurrent 'gunnen'. Slechte klanten kosten alleen maar geld.
anonymous_78
>>klanten waar je toch (bijna) nooit wat verkoopt en dan ook nog de maximale korting willen hebben maar gewoon aan een concurrent 'gunnen'. >>Slechte klanten kosten alleen maar geld.

een goede klant is iemand die op tijd betaald , ongeacht wat hij afneemt
anonymous_8
Daar kun je ook heel anders over denken...
anonymous_15
Goed betalen is een onderdeel van een goede klant, maar eentje waar je 4x naar toe moet om uiteindelijk5 rietjes te verkopen maar wel binnen een week betaald, of eentje die alleen belt, van doe maar 50 rieten en pas na week of 8 betaald, ik wist het snel. Eerste klant kost gewoon geld.
jvt
ik zou t liefste eentje hebben met die 50 rieten op automatische incasso
anonymous_15
automatische incasso kan ook terug geboekt worden ivm onvoldoende saldo ...............
jvt
klopt, maar bij deze melkprijs zal het hopelijk wel meevallen, anders wordt het toch tijd om eens goed over de toekomst van het bedrijf na te denken...
anonymous_2
O Heemskerk is een liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk en jij doet vrijwilligerswerk of niet?
anonymous_15
Dat hoeft toch ook niet, elk bedrijf (behalve boeren) is er op gericht om winst te maken. Alleen als jij de prijs niet in verhouding vindt tot het geleverde (of dat nu sperma of brokken of wat dan ook is) dan ga je naar een ander. Bij spermaboeren is dat makkelijk, zijn d'r zat van.
noordhollander
daar kun je voor een kwartje op de eerste rij meedoen alle rassen voorradig
hookwood
Een kwartje? Een beetje stier kost daar ook 20 euro....
arie.j
CRV heeft zwartbonte Holsteins op de stierenkaart staan voor 5 euro
Kan ik bij de anderen nog niet zo gauw vinden, dus als nou echt de prijs het belangrijkste is.
anonymous_182
Goh, heb altijd gemeend dat er meer dan 4 rundveerassen waren
jvt
? Snap reactie niet??
Farmer_
Klant voor s'morgens.
jvt
arie.j
Dat sperma bij verkoop in goed herkenbare rietjes moet zitten met de nodige gegevens is helemaal geen onzinnige regel.
Zelfs een pak melk moet daaraan nog voldoen
Wat wel onzinnig is, dat om te doen alsof een stierblanco verkocht mag worden zonder oormerken en zonder mogelijkheid om de herkomst te achterhalen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , amerika , koe , stier , crv , sperma , regelgeving , politiek , boter , sjoerd hofstee en pens geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
86
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
80