Tientallen melkveehouders melden zich bij DOC

DOC Kaas staat de laatste maanden plots weer sterk in de belangstelling. De coöperatie zet vooral voor weiders een concurrerende melkprijs neer.

Deel dit topic Tientallen melkveehouders melden zich bij DOC (boerenbusiness.nl)

DOC Kaas staat de laatste maanden plots weer sterk in de belangstelling. De coöperatie zet vooral voor weiders een concurrerende melkprijs neer.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+13
slagroomvla
Kijk is aan, Klaas van der Horst heeft 'promotie' gemaakt van Boerderij naar Boerenbusiness...

Jarenlang opzichtig DOC zitten afzeiken, en alles wat Aware betreft de hemel inprijzen, moet hij nu gaan opschrijven dat er weer boeren aan DOC willen gaan leveren... het kan verkeren.
ted9
@slagroomvla Viel mij ook al op.
puddingbroodje
Klaas neemt het vaak niet zo nauw met de waarheid maar is vooral sensatie belust.
+1
KOC1981
@puddingbroodje
Voor mij de aanleiding om mijn abonnement te beëindigen. Als ik roddels wil lezen zijn er gratis media genoeg.

Vraag is, wordt de verslaggeving bij Boerderij nu objectiever? Anders zou ik dat abonnement misschien wel terug willen opstarten
Het moet maar
Feit is wel als je weg wil bij je fabriek je weer wat te kiezen heb. Doc, Vreugdenhil, Leerdammer, kunnen nog melk gebruiken
royale
@Het moet maar of je wat te kiezen hebt is wel afhankelijk van de regio waar je produceert. Maar er komen langzamerhand wel meer kopers op de markt wat positief is!
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @royale:
komen langzamerhand wel meer kopers op de markt wat positief is!

Het vechten om de melk is al begonnen! Fabrieken willen/moeten hun capaciteit volledig benutten, ze zullen er allemaal hard aan moeten trekken om de boel vol te houden in de toekomst...
de hoef
@slagroomvla 0.40 met de kerst is mijn idee
cjw73
@de hoef dat belooft niet veel goeds, 40centzijn we toch al bijna.
+3
de hoef
@cjw73 rustig aan na de top, iets wat hard omhoog gaat is nooit stabiel
weurding
de hoef
@weurding op jou leeftijd gaat ie wat minder omhoog
+1
cjw73
@de hoef met de 5 ervoor wordt het er allemaal niet beter op.😉😉
+1
Melkboer16
Had ook al geconstateerd dat Klaas een andere baan had!
Vorige week kwam er al een spervuur aan roddels op de BB-site van zijn hand! Waar alleen de kop van uitdagend is en de rest niet te lezen.
Heb me 1 keer laten verleiden om een proefabonnement te nemen maar daarna nooit weer!! En zeker met Klaast erbij nog meer shit op die site.
Het moet wel heel erg veel armoe zijn daar als je naar DOC toe wilt en dat ook nog die arrogante Klaast dat gaat beweren
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Melkboer16:
Het moet wel heel erg veel armoe zijn daar als je naar DOC toe wilt

Of je houdt jezelf een spiegel voor en trekt de conclusie dat leden blijkbaar zo weinig vertrouwen hebben in RFC dat een overstap gemaakt wordt en de verwachting er is dat het melkprijsverschil beperkt zal blijven. Niet dat ze momenteel zo slecht uitbetalen, denk dat ze na de hele reorganisatie samen met DMK er goed voor staan, dat je je de ogen uit de kop moet schamen dat er nog steeds om allerlei redenen leden vertrekken.
Zelfreflectie ontbreekt het nogal eens aan, terwijl dat het startpunt is van vooruitgang en ontwikkeling.
+2
weurding
@Noorderling denk het is meer het gevoel van de misère van alles wat er speelt binnen de landbouw waar we weinig vat op hebben, en om dan toch maar je ongenoegen ergens op af te schuiven verander je van melkfabriek, sowieso in mijn beleving egaal welke een gevoel van verkeerde onvrede
Noorderling
@weurding
die categorie zit er zeker tussen, het speelt zeker mee bij iedere overweging, maar is niet direct de hoofdoorzaak. Als het allemaal kommer en kwel zou zijn ga je emigreren of een andere tak van sport beoefenen. Die keus is er ook, maar iedereen maken en getuigt van nog meer lef.
Wel is het makkelijk om daarmee te schermen door het bestuur. Stempel economisch vluchteling kreeg je dan, niet zo netjes.

Voor veel opvolgers gaat het over wel of geen 8cent inleggen zonder rendement, overdragers die niet meer bij hun geld kunnen, 5cent dmf geld. Gaat zomaar over 10-15cent per kilo melk waarop de keuze gebaseerd wordt. Dan kun je zelf de inschatting maken over hoeveel jaar dat gat gedicht wordt. Het gaat al wel gauw over tonnen.
+8
Wouter Verhoef
@Melkboer16

' Het moet wel heel erg veel armoe zijn daar als je naar DOC toe wilt........'

Tenenkrommende opmerking!
Ik zal binnenkort eens uiteenzetten waarom ik DMK, het moederbedrijf van DOC, een fantastisch bedrijf vindt. De melkprijzen van RFC, ARLA en DMK schelen elkaar niet zo veel meer maar waar DMK de komende jaren van gaat profiteren is hun zeer gezonde, en per kilo melk kleine Balans in vergelijking met ARLA en met name RFC.
De Balans van RFC is zeer omvangrijk en als je de post Immaterieele activa ziet dan is mijn indruk dat daar nogal wat lijken in de kast zitten. Er is veel aan goodwill betaalt bij overnames die nog op de Balans staan, er is voor een vermogen aan ICT en merken geactiveerd en je kunt je afvragen of dit de werkelijke waarde weer geeft of dat er nog forse afboekingen dienen plaats te vinden.

10 jaar geleden heb ik als ledenraadslid van DOC tegen het fusievoorstel van DOC met DMK gestemd.
In 2015 toen het bestuur van DOC met een nieuw fusievoorstel kwam zat ik niet meer in de ledenraad maar heb als lid voor gestemd.
In 2016, een slecht melkprijsjaar, kregen we wel bedenkingen of dit een juiste keuze was geweest maar anno 2021 hebben we heel veel vertrouwen in DOC/DMK.
+2
Melkboer16
@Wouter Verhoef mooi, jij bent trots op jouw coop. Dat is wat alle DOC leden zijn en ze grijpen elke strohalm aan om hun doc te verdedigen en dat is goed. Maar je moet het toch met me eens zijn dat na 2008 het gat met RFC wel heel erg groot was.
Daar zit minstens 3 keer het bedrag tussen wat de vertrekkers nu meekrijgen.
Twentsch Land
Alles van tevoren bekijken valt niet altijd mee ...... zou ik om wat voor reden ook niet meer de melk aan Fries-camp kunnen leveren ... zou ik denk ik als eerste bij doc aankloppen of ik daar kan leveren.

En jij, waar klop jij dan aan ?

@Melkboer16
+1
Melkboer16
@Twentsch Land ik klop bij Rouveen aan
cornelissen
Quote Reactie van @Melkboer16:
ik klop bij Rouveen aan

Zul je daar wel daar op de wachtlijst komen.
Mooiproater
@cornelissen ook dat gaat je niet lukken.
+2
ted9
@Wouter Verhoef Hoe kun je trots zijn op een melkfabriek die niet eens een eigen merk heeft. In de supermarkt is geen enkel stukje dockaas te vinden. Alleen maar anonieme producten.
cjw73
@ted9 vergeer kaas komt bij doc dmk vandaan.
JohanvS
@ted9 Uniekaas en Vergeer zijn (gekochte) DMK/DOC merken maar je ziet ze inderdaad nergens in de supermarkt liggen. Deze grote afnemers willen er niks meer voor betalen dus kunnen ze alleen in goedkope merkloze verpakkingen leveren. Zelfs de herkomst staat niet op de verpakking.
Frits1
@JohanvS uniekaas kun je in de supermarkt wel kopen. Zijn ook reclame spotjes van op tv.
Elvis
@JohanvS dat is misgegaan met van Willigenburg, die had van doc een rouveen of cono kunnen maken. Was op een avond van onze vvb en vind alle extra's die ze aan zuivel hangen overbodige weelde
Jaap40
@Elvis van al die extra's wordt de melk an sich ook niet anders van, in die zin had die man dan wel gelijk. Melk is wit, nooit anders geweest.
Elvis
@Jaap40 toch is witte cono melk duurder als andere melk
Jaap40
@Elvis dat zit hem in de marketing strategie en goede kaas. Niet zozeer in de aangeleverde melk, die is gewoon wit.
Elvis
@Jaap40 dat zeg ik
slagroomvla
Quote Reactie van @Elvis :
dat is misgegaan met van Willigenburg, die had van doc een rouveen of cono kunnen maken.

Je bedoelt die oud-doc-directeur die last heeft van chronische zelfoverschatting?
Elvis
@slagroomvla hij had het over teveel aanbod in de supermarkt. Dan denk ik dat je met wat bijzonders moet komen of de goedkoopste zijn
Ynze Oenema
@ted9 vast een geïrriteerde oud Doccer die nu bij Aware zit😜
cjw73
@Ynze Oenema even beter lezen!! Hij geeft duidelijk aan dat hij nog steeds bij dmk doc zit.
+1
Ynze Oenema
@cjw73 ik bedoelde onze beste Ted
+5
weurding
@ted9 eerlijk? Zou me een zorg zijn als ze maar het meest betalen per kg melk mogen ze best merkloos verkopen
+1
ted9
@weurding Ik ben zelf wel trots als ik de producten van Arla in het schap zie liggen. Maar er zij vast boeren die het niks uit maakt waar hun product in of heen gaat. Ook prima
+1
weurding
@ted9 tuurlijk, dat snap ik ook wel, maar beetje flauw misschien, trots betaald de rekeningen ook niet, het is toch een harde maatschappij tegenwoordig, elke cent is al gauw een 8000 /10000 euro op jaarbasis bij een gemiddeld bedrijf
robotslaper
@ted9 maak mij niet uit of ik wel of geen producten in de schappen zie. gaat om de nette stabiele melkprijs. Ik zeg dat we in april boven de 42 cent zitten. Lekkerrrr en dan in de zomer rond de 44 cent daar blijft die hangen. Ik heb gesproken.
+1
bio boer
@ted9 jumbo heeft wel kaas waar doc op staat maar wel meteen het goedkoopste kg pak 😅 de smaak was nog redelijk voor dat het de goedkoopste is koop in de regel altijd kaas van Henri willig
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!