Bestuurder FrieslandCampina al na acht maanden weg

Frans van den Hurk vertrekt per direct als bestuurslid bij FrieslandCampina. De melkveehouder uit Lieshout was het duidelijk niet eens met het gevoerde beleid.

Bron

Bestuurder FrieslandCampina al na acht maanden weg
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Detukkeroettwente
Ja tis ne mooie bende doar, begin van het einde ???
+1
Bennie Stevelink
Wat wilde Frans vd Hurk anders dan de andere bestuurders en welke onderbouwing kan hij daar voor geven? Zolang wij dat niet weten kunnen wij ons als leden geen beeld vormen.
+1
sorry
@Bennie Stevelink misschien een andere afnemer vd melk gevonden?
ricardo
@sorry nee hij blijft leveren
sorry
@ricardo nee ik denk niet dattie 123 de koeien weg doet..
+1
puntertje
@Bennie Stevelink Wat een onzin, zelfs Hein en Erwin geven al toe dat er crisis is, nu blijkt dat men het ook nog met elkaar oneens is. Hoezo geen beeld vormen? Dan moet je wel heel onnozel zijn.
Bennie Stevelink
@puntertje, leg jij dan maar eens even uit wat vd Hurk anders wilde dan de rest van het bestuur en welke onderbouwing hij daarvoor heeft.
puntertje
@Bennie Stevelink Het duidelijke beeld is dat ze het onoverbrugbaar oneens met elkaar zijn ten tijde van crisis. Vindt je dat geen duidelijk beeld of zo? Voordat onenigheid naar buiten komt ben je al in een vergevorderd stadium.
+1
Bennie Stevelink
@puntertje jij weet dus niet wat hij anders wilde en welke onderbouwing hij daarvoor had?

Ik heb inmiddels uit betrouwbare bron vernomen dat Frans vd Hurk een verschil van inzicht had met de rest van het bestuur maar dat er ook persoonlijke redenen waren waarom hij vertrekt. Er zijn afspraken gemaakt dat over deze persoonlijke redenen geen mededelingen worden gedaan. Dat is uiteraard zijn goed recht.
+3
Cowboy3
@Bennie Stevelink Dit Franske kon geen ja knikken als het echt NEE was.
+2
Vdejong
@Bennie Stevelink dat krijgt niemand te horen, gelederen blijven bij het bestuur gesloten en vd Hurk zal wel een zwijgplicht hebben. Waarschijnlijk ondertekend bij aantreden.
+2
Gerrit v Schaick
Ontzettend jammer. Ik heb Frans vd Hurk als een ontzettend gepassioneerde en gedreven man ervaren. En eerlijk over hoe de zaken ervoor staan. Iemand die er echt zat voor de leden. Ik had gehoopt dat ie met een frisse wind en juiste keuzes het vertrouwen weer terug kon winnen. Helaas kiest hij eieren voor zijn geld.
+3
Vdejong
@Gerrit v Schaick
Quote:
eerlijk over hoe de zaken ervoor staan
werd waarschijnlijk niet gewaardeerd.
+1
Marco de 1ste
@Gerrit v Schaick die frisse wind was voor de andere commisarissen te koud
+2
joske1980
Dat ze zo iemand die zegt waar het op staat niet binnen boord kunnen houden zegt genoeg over de rest en dat geeft mij iig geen vertrouwen in zittende bestuur
Noorderling
@joske1980
Je moet wat als je mede eigenaar bent van het probleem. Huidige gevolgen zijn immers het gevolg van besluiten van de blijven zittende bestuursleden.
+1
puntertje
@Noorderling Als we het echt niet meer weten schuiven we Bennie naar voren. Die weet alles, dat is echt waar. Want dat denk hij echt.
Vdejong
@puntertje yeah, Benny for president!
weurding
@Vdejong Benny hill had ik ja gestemd
Vdejong
@puntertje
Quote:
Ik heb inmiddels uit betrouwbare bron vernomen

Blijkt maar weer eens
+1
puntertje
@Vdejong ja ja, de man die het alleen maar over feiten (dat is in zijn beleving alles wat hij zelf zegt) wil hebben begint als hij het niet meer weet met 'betrouwbare bronnen' te schermen. Volgens mij is Bennie een door het bestuur ingehuurde trol.
+2
joske1980
Misschien moeten we als regio oost Brabant fabriek in Veghel maar opeisen dan mogen ze het daar in het noorden lekker uitzoeken
+1
Willemijn82
Misschien opgestapt omdat er weinig coöperatiefs te bekennen valt. De NV boerendata “jat” (door middel van het verplicht vinkjes zetten) via de joindata en koemonitor constructies waar Friesland Campina samen met 2 andere “cooperaties” in zit en de boerendata verkoopt(?) of weggeeft aan China om er zelf beter van te worden maar de boer zelf eigenlijk niet? Zeker de kleinere boeren niet… want die zijn ze liever kwijt dan rijk om er voor te zorgen dat ze bij de top van de wereld mee te draaien..

En misschien omdat er misschien wel sprake kan zijn van een horizontaal zuivel kartelachtige constructie en een verticale data kartel met andere (schijn?)coöperaties.. Als je daar tegenop moet vechten trek je als boer altijd aan het kortste eind..

Of zeg ik nu iets heel geks?
Gerrit v Schaick
@Willemijn82 Frans had het financiële plaatje wel scherp. Maar de zuivelNL koemonitor data gedoe had ie geen kaas van gegeten
+1
pieta
Quote Reactie van @Gerrit v Schaick :
Frans had het financiële plaatje wel scherp

Dat lijkt mij wel het belangrijkste plaatje. Beter gangbaar rijk dan duurzaam failliet! 😁
puntertje
Quote Reactie van @Gerrit v Schaick :
zuivelNL koemonitor data gedoe had ie geen kaas van gegeten

De overige bestuurders zeggen misschien er iets van te weten maar hebben geen idee hoeveel schade ze met die zaken aanrichten. Dat is nog veel erger.
+2
Noorderling
@Willemijn82
Als dat het grootste probleem momenteel zou zijn teken ik er voor, en vast vele met mij.
+1
Willemijn82
@Noorderling is dat dan geen groot probleem denk je? De CEO’s (of voormalig CEO vooral) zitten ook allemaal in clubjes die zich bezig houden met stikstof.. Eentje is van mening dat de omzet in de melkveesector (en ook vleesceesector) verzevenvoudigd kan worden (wereldwijd) als de data wordt gedeeld.. Dus dat betekent dan misschien ook dat er in hun ogen met minder boeren dezelfde omzet kan worden gehaald. Ik weet niet wat voor deals ze op dat niveau maken..

Maar dit is er wel een van: vno-ncw.nl/nieuws/…
Willemijn82
theeconomicboard.com/nieuws/…

Roald van Noort, directeur CRV: “De melk- en vleesveehouderij kan zeven keer meer omzet kan draaien door samen te werken en data te delen.”

Best gek dit als je beseft dat CRV met hun digitale datasnelweg het zo heeft georganiseerd dat boeren helemaal geen producent meer zijn van hun de database met hun diergegevens..

En dus nul regie hebben.. fosfaatproblematiek, i&r-fraude.. stikstofproblematiek.. alles is te creëren als je de data hebt… en het bewust de verkeerde kant op stuurt voor eigen commercieel gewin..
+5
brabo
Ik weet niet wanneer hij dat mee gemaakt heeft, dat hij in de mestput is gevallen. Maar ik weet wel (uit eigen ervaring) dat als je een bijna dood ervaring hebt meegemaakt, dat je dan je niet meer zo druk gaat maken over allerlei geneuzel. En dan is een bestuursfunctie helemaal niet meer zo belangrijk.
joske1980
@brabo afgelopen winter
hookwood
@joske1980 25 april
+2
Marco de 1ste
Tot zover het Wij-gevoel.
+1
sjoerd de melker
@Marco de 1ste binnenkort allemaal de vlag in top en dan is het wij gevoel weer helemaal terug.
Vdejong
@sjoerd de melker 17 september toch?
mennodeutz
@Vdejong nee 8 september
+1
Sjaakiee
Directie maakt zich erg veel zorgen over het feit dat er nu juist veel leden opstappen.daar is in De top nu strijdt om.
+1
Detukkeroettwente
@Sjaakiee Daar zit hem de kneep , minder leden is minder melk, dus weer een fabriekie dicht, reorganiseren bult extra kosten, nix meer melkgeld, nog meer onttevreden boeren die opstappen-stoppen , weer minderder melk nu drie fabriekies dicht weer reorganiseren, en herfinancieren, O ja er moet nog 10 miljard in het buutenlaand geinvesteert worden, wat nooit weer terug verdiend word. Maar het maakt allemaal niks uut , DE TOP holt De Coop uit , met torenhoge salarissen. En als KLAP op de vuurpeil heeft de coop die 150 joar bestied, 30 % eigen vermogen en 70% vreemd vermogen.
+2
topmelker
@Detukkeroettwente Melk is geen probleem hoorde van een chaufeur dat A ware nu van uit Friesland melk brengt naar Born Limburg omdat daar tekort was
ricardo
@Sjaakiee lever jij niet aan a ware?
+2
Jan-T
Ik zou als bestuurder van RFC of een andere coöperatie ook bibberen als je leest dat de overheid meent voor 17 miljard aan bedrijven wil opkopen.
Alles moet en zal kapot.
Dan kan je als bestuurslid druk maken om de kringloop sjoemel wijzer.
Maar dat hem de coöperatie echt niet redden.

Alleen als RFC het stuur in hadden gaat nemen, hoe de melk verwaarding verbeterd wordt, kan er voor zorgen dat RFC het gaat overleven in Nederland.
De melkveehouder moet weer op 1 komen te staan en niet de coöperatie investeringen en zijn speeltjes.

Men moet kiezen en daarbij open, eerlijk en betrouwbaar zijn.
+1
Melkboer16
Buitengewoon jammer! Dat iemand na 8 maanden al de pijp aan Maarten geeft is niet een gevolg van onenigheid in het bestuur alleen.
De keuze voor de kneus Wunneknik als voorzitter was al vreemd maar dit is nog vreemder.
Tis ook jammer dat er nog geen fysieke bijeenkomsten zijn want het vertrek na één periode van Mulder en Doeschot als bestuurder is ook nooit helder uitgelegd
Detukkeroettwente
@Melkboer16 KNEUS ???? Hoe kom ie doar bie ???
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!