Melkveehouders VS gecompenseerd voor coronaverlies

Melkveehouders in de Verenigde Staten worden door de federale regering gecompenseerd voor de lagere melkprijzen als gevolg van de coronacrisis. In totaal wordt 350 miljoen dollar uitgetrokken door de regering-Biden om melkveehouders te betalen voor de afwijking van de marktprijzen in de tweede helft van 2020.

Deel dit topic

Reacties

+7
diekman
In Nederland krijg je nog eerder een klap na.
hans-hans
@diekman lto fdf en andere partijen kunnen dit misschien ook aanvragen of niet?
weurding
@diekman als je in 2021 30 % minder omzet hebt in een kwartaal dan in bepaald kwartaal 2020 2019 kan je aanspraak maken op TVL
rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/…
+2
pieta
@weurding Met die dunne marges van ons komt dat dus niet voor. De prijs is er ongeveer 10% van gezakt. Inkomen voor een groot deel weg. Maar geen compensatie en ook geen mogelijkheid om met omzet te schuiven.
weurding
@pieta dan hoef je dus ook geen compensatie😳😉
Maar stel je was jaar eerder net gestopt met een tweede tak kan het ook al is het daar niet voor bedoeld toch wat opleveren, bv, gestopt met kaas maken of dat huisverkoop niet mogelijk was oid
Noorderling
@weurding
Cel uien in een ander kwartaal verkopen kan al leuk geld opleveren.
Om de regelingen compleet te maken zou na het einde van het jaar ook de 4 kwartalen als totaal met een vorig jaar vergeleken moeten worden. Met een aantal bv's is het makkelijk schuiven en incasseren. Maar de kleine zelfstandigen met werkende partner visten allemaal achter het net, terwijl het juist voor hen bedoelt was.
+1
weurding
@Noorderling dat bedoel ik ook, daar is het niet voor bedoeld
+1
de jonge
Mooie kans voor de melkfabrieken die tvl........ in de verklaring die ze geven komt de slechte melkprijs toch vooral door de corona?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0