NVWA kijkt scherper naar weidegang bij hitte

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt paarden, runderen en schapen de komende zomer op warme dagen extra scherp in de gaten. Op basis van de ervaringen van de NVWA kijkt minister Carola Schouten van LNV of er aanscherping van de beleidsregels nodig is.

Bron

NVWA kijkt scherper naar weidegang bij hitte
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+11
jack-konijn
De melkfabriek kijkt of ze buiten zijn, de NVWA kijkt of ze binnen zijn. Maar geen mens komt helpen melken. Mooi zooitje
+2
weurding
Hitte,?
Vdejong
@weurdingbroeierig, benauwd.
+6
jan w
Dan wordt het tijd, dat ze tegelijk komen bij warm weer , kunnen ze mooi ruzie gaan maken.
+6
Jaap40
@jan w wordt tijd dat je de koeien gewoon de keus laat. Staldeuren open, voer bij hek, weide niet afsluiten.
+1
Kars
@Jaap40 zo doe ik het. De NVWA of Campina kunnen zo niks zeggen.
+1
Jaap40
@Kars controle afschaffen, weidepremie voor mijn part ook
+2
T60401
Mijn koeien weiden van 23.00 tot 5.00. Laat de controleurs maar komen.
+1
Vdejong
@T60401 dat wordt te duur, controleurs in 3 ploegen dienst.😀
+1
grös
@T60401
Hier op papier ook, praktijk: staldeuren staan dag en nacht open, alleen bij klauwbekappen of drachtcontrole gaat de deur dicht.
+5
puntertje
Nieuwe eis voor PlanetProof, 1 boom per 2 koeien waar de dieren als de temperatuur boven de 28,6 graden is minstens 58 procent van de weidetijd toegang hebben. Er volgt binnenkort een witte lijst van fabrikanten voor installaties die dit moeten gaan borgen.
anonymous_400
@puntertje Is twee bomen per één koe ook goed ?
+1
puntertje
@anonymous_400 Er zal nog wel een commissie volgen waar voor elk type boom een referentiecijfer berekend wordt. Frans K. heeft daar wel tijd voor dus die zal graag zitting nemen. Of anders z´n zus.
+1
BertK
@puntertje Wilde eigenlijk een paar zonnepaneeltjes op een meter of vier ophangen. Kunnen ze onder schuilen tegen regen, zon en de trekker past er ook onderdoor.
Mh12
Jv weiden wordt zo dan wel lastig. Evenals bij sbb. Voordat er een boom staat waar je beetje onder schuilen kunt ben je zomaar jaar of 10 minimaal verder
Jaap40
@Mh12 wel eens een koppel koeien langs een singel bomen zien liggen? Dat dagen achter elkaar, vergeet die bomen maar, 1 grote bron van bacteriën waar de koe in gaat liggen. Dat van die bomen Dat kun je niet serieus nemen.
Koeien boertje
@Jaap40 hier een perceel naast staatsbos waar ze in de schaduw kunnen.
Daar laat ik ze niet liggen met warm benauwd weer, ze komen niet meer naar de waterbak en robot toe.
Ze zijn op stal fitter dan zo een dag onder de singel liggen
bio boer
Dat wordt slepen met jongvee veel hebben jongvee ergens op veld kavel lopen 😅
grös
@bio boer
Veel gebieden in Frl zijn ook (verplicht) open landschap toch, hier mag ik net zoveel bomen planten als ik wil.
bio boer
@grös ja klopt is ook eens rechtzaak geweest tegen pluimvee houder die bomen in zijn uitloop had gepland mocht alleen struikgwas onder de 2 meter gebruiken was de uitspraak volgens mij door buren die uitzicht wilden houden
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!